ÜNİVERSİTEDEN » Akyazı: “Yeni binamızın heyecanını yaşıyoruz”
20 Ocak 2014 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Akyazı 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılan İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) binaları değerlendirdi.

Haber: Halit Taşcan - Sinem Güzelmansur

2013-2014 eğitim öğretim döneminde hizmete açılan İletişim Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) binalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İİBF Dekanı Prof. Dr. Haydar Akyazı yeni binanın gerek alt yapı olarak gerekse teknolojik açıdan kaliteli eğitim verme konusunda büyük katkı sağladığını ifade etti. Dekan Akyazı, Gümüşhane Üniversitesi’nin yeni olmasına rağmen hızla büyüdüğünü, öğrenci sayısındaki artış nedeniyle yeni binanın büyük rahatlık sağladığını belirterek, “Üniversitemiz yeni ve hızla büyüyor öğrenci sayısında ki artışla beraber yeni binamız imdadımıza yetişti. Yeni binamızın heyecanını yaşıyoruz.  Bu konuda Sayın Rektörümüzün büyük çabası olmuştur. Rektörümüzün yoğun gayretleri ile binamız bir sene kadar erken bir sürede hizmete girdi” dedi.  Düzen kurulana kadar çok yorulduklarını fakat her geçen gün düne göre daha iddialı, ümitli ve gayretli olduklarını ifade eden Akyazı, “Şu an düzenimizi kurduk binamız ve sınıflarımız son teknoloji ile donatıldı. Ufak tefek eksiklerimizi hızla tamamlıyoruz. Bu konuda öğrencilerimizin anlayışına sığınıyoruz” dedi. Akyazı, binanın estetik görüntüsü ile şehre farklı bir siluet kattığına dikkat çekerek, zeminin sıkıntılı olmasına rağmen güzel bir giydirme ile daha da hoş bir görüntü sağlanacağına inandığını söyledi. Akyazı akademisyenler ve öğrencilerle birlikte ön cephe de bir ağaçlandırma faaliyeti yapmak istediklerini ve bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

“ÖĞRENCİLER BİNAYI SAHİPLENSİN!”

Dekan Akyazı öğrencilerin binayı sahiplenme ve sorumluluk duygusu konusunda rahatsız olduğunu belirterek, kantinden sınıflara içecek çıkarılmasının yasak olduğu halde çıkarıldığını, sıralara yazılar yazıldığını, kalorifer peteklerine oturulduğu için şimdiden birçok peteğin amortismana ayrıldığını söyledi. Sigarasız alanların temizlik konusundaki önemine de dikkat çeken Akyazı , “Kapının önünde izmaritler kötü bir görüntü ve kirlilik yaratıyor ayrıca kapı önünde hareket alanını daraltıyor. Bu konu ile ilgili çalışmalara en kısa zaman da başlayacağız. Öğrencilerimizle istişare ederek ortak bir çözüme ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. Binanın 23 bin metre kare olduğunu söyleyen dekan Akyazı,”Bu bina hepimizin. Temiz olması hepimize güzel ve huzurlu bir ortam sağlar. Bize düşen daha dikkatli, daha temiz olmak ve kurallara uymaktır” dedi. Yol sorununa da değinen Akyazı, konunun gündemlerinde olduğunu, Yapı İşleri Daire Başkanlığı’nın gerekli çalışmalara başladığını ve havaların uygun olduğu zaman yolun yapılacağını söyledi. Dekan Akyazı, bunun yanı sıra asfalt ve parkenin dışında kış aylarında öğrencilerin rahat yürümeleri için korkuluklar ve estetik bir görüntü için geniş basamaklı merdivenler düşündüklerini de açıkladı.

Gümüşhane Üniversitesi’nde 13 bin öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Akyazı, “Hiçbir iktisadi- idari yatırım bu kadar insanı bir araya getiremez. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı Gümüşhane dışından gelmektedir. Onlar bizim gönül ve turizm elçilerimizdir. Gençlerimizin sosyoekonomik ihtiyaçları doğrultusunda herkesin katkısı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü üniversitemiz cumhuriyet tarihi boyunca Gümüşhane de yapılmış en büyük yatırımdır” dedi.  Üniversite ve şehir iş birliği içinde sahaya inmek istediklerini söyleyen Dekan Akyazı,”Üniversite şehir işbirliği içinde sahaya inmemizin ve halkı bilinçlendirmemizin gerektiğine inanıyorum ve bu düşünce beni gerçekten heyecanlandırıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.