ÜNİVERSİTEDEN » YÖK Başkanı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması
7 Ocak 2022 Cuma

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kars'taki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Senato Toplantı Salonu'nda yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalar yaptı.

HABER: ÖMER YILDIZCI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bütün illerdeki salgına rağmen eğitim ve öğretimin devam ettiğini ve aksi bir durum olmadığı sürece devam edeceğini açıkladı. YÖK Başkanı Özvar, Kars'taki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Senato Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, üniversiteleri daha iyi tanıyabilmek ve öğrencilerle daha yakın iletişim kurabilmek için ziyarette bulunduğunu söyledi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖK İÇİN FEVKALADE BİR ÖNCELİK

Prof. Dr. Erol Özvar, “Eğitim ve öğretimin devamı yükseköğretim kurumları için fevkalade önemli bir öncelik. Bizler pandemi döneminde, salgın döneminde de üniversitelerimiz eliyle hiçbir zaman çok kısa bir dönem hariç eğitim öğretimimiz kesintiye uğramadı. YÖK bütün illerimizde bu salgın ortamında eğitim, öğretim faaliyetlerini sürdürdü. İnşallah bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Üniversitelerin eğitim, öğretim faaliyetlerinde kullanacakları usul ve esaslar konusunda genel bir çerçeve içerisinde kendi kararlarını alabildiğini belirterek, mevzuat gereği üniversitelerin yüzde 40'a kadar çevrim içi, uzaktan eğitim veya dijital öğretim yoluyla faaliyetlerini sürdürebildiğini hatırlattı.

ÜNİVERSİTELER KENDİLERİ KARAR ALABİLİRLER

Özvar yüz yüze eğitim hakkında şunları kaydetti:

“Salgın yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdüremeyecek bir duruma gelmesi durumunda ki o zaman bütün üniversitelerimiz, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri ve kararları doğrultusunda bu eğitim, öğretim ve usulleri konusunda da karar almaya yetkilidirler. Bu konuda yetkili YÖK, kararları üniversitelerimizin yönetimlerine bırakmış vaziyettedir. Böyle olmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Çünkü salgın şartlarının her ilde birbirinden farklılık gösterdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu çerçevede üniversitelerimiz bu salgınla ilgili olarak ellerindeki veriye bakarak ve ildeki Hıfzıssıhha Kurulu, Valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir" dedi.

Şu anda yüz yüze eğitimin devam ettiğini söyleyen Özvar, "Bir kısım üniversitelerimizde online veya dijital olarak uzaktan öğretim usulüyle verilen ders sayılarında veya oranlarında farklılık olabilir. Bunlar üniversitelerimizin aldığı karar gereğidir, bunu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum” diyerek konuşmasına son verdi.