GÜNCEL » Gümüşhane UMKE’den Gerçeği Yansıtan Tatbikat
31 Aralık 2021 Cuma

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Gümüşhane’de gerçekleştiren tatbikat senaryosuyla katılımcılara gerçeği yansıtarak nefesleri kesti.

Haber: Sedanur Dicle, Ramazan Saraç

Gümüşhane Üniversitesi Paramedik bölümü öğrencilerinin de katıldığı tatbikat Eskibağlar mahallesinde bulunan yediemin alanında yapıldı. Üniversite öğrencileri tatbikatta yaptıkları makyajla gerçek yaralı gibi görünerek tatbikatı nefes kesici hale getirdi. Tatbikatın senaryosu gereği ekipler tarafından ölüm ve yaralanma vakalarının olduğu trafik kazasına müdahale edilip ilk yardımı yapıldıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerine teslim edilerek kazazedelerin hastaneye sevki sağlandı.

Yapılan tatbikatta tamamen gönüllülük esasıyla 32 UMKE personeli görev aldı. UMKE ekiplerinin zamana karşı yarışını takip eden İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık hizmetleri Başkan Yardımcısı Alptekin Giresunlu gazetecilere yaptığı açıklamada Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin kuruluşunun 18. Yılı olduğunu hatırlatan Giresunlu pandemi nedeniyle geçen yıl düzenlenemeyen UMKE tatbikatını bu sene gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Giresunlu, “Toplam 32 personel ile gerçekleştirdiğimiz tatbikatımız çoklu yaralanmalı trafik kazası senaryosu üzerine kuruldu. Bu personellerimizden 11’i Gümüşhane Üniversitemizin Sağlık hizmetleri yüksekokulundan Paramedik bölümü öğrenci arkadaşlarımız. 3 UMKE timimiz ve 2 tane 112 Acil Servis ekibimizle tatbikatımızı gerçekleştirdik” dedi.