ÜNİVERSİTEDEN » TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Fakültemize 2 ödül birden
21 Kasım 2020 Cumartesi

TRT tarafından bu yıl  6. kez düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda İletişim Fakültemiz “KEKELE TV” ile Sosyal Medya Projesin’nden 1.’lik, “E-SPOR” ile Televizyon Programı Kategorisi’nden 3.’lük elde ederek ilk kez 2 ödül birden kazandı. Fakültemiz ayrıca Televizyon Programı ve Sosyal Medya Projesi kategorilerinden de ilk ödüllerini kazandı. Fakültemiz, başarı grafiğindeki artışı bir kez daha göstermiş oldu.

Fakültemiz bünyesinde bulunan ve 9 uygulama biriminden oluşan Medya Merkezimiz tarafından üretilen Sosyal Medya Projesi Kategorisinde KEKELE TV” projesiyle 1.’lik elde eden öğrencilerimiz Seda Fırın, Ecem Burcu Güzel ve Mustafa Akıncı, Vehbi Demir, Serdar Aslan, Özcan Kılıç oldu. Ödülü proje ekibi adına Seda Fırın’a, Birol Güven takdim etti. Seda Fırın konuşmasında  “Türkiye’de yaklaşık 800 bine yakın kekemeliği olan insan var ve ben de onlardan biriyim. “ dedi ve TRT’ye, proje danışmanına ve proje ekibine teşekkürlerini belirtti. Sosyal Medya Projesi’nin akademik danışmanlığını Medya Merkezi Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez yaptı. Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez konu hakkında, “Fakülte olarak uygulamaya ve üretmeye çok önem veriyoruz. İki yıl önce kendimize bir üretim ve yarışmalardan başarı hedefi koymuştuk. İki yılın sonunda bunun meyvelerini fazlasıyla almak bizim için büyük bir mutluluk. Uygulama faaliyetlerini yürüttüğümüz Medya Merkezinde öğrencilerimizin bu başarılarını görmek gurur verici. İki yıldır öğrencilerimiz iletişimin hemen hemen her dalında ulusal ve uluslararası düzeyde ödül kazandılar. Başka bir tabirle kazanmadıkları ödül kalmadı. Onları ileride sektörde ya da akademide iyi yerlerde göreceğimizden şüphemiz yok. Her zaman dile getirmeye çalıştığım gibi bu başarı Fakültemizin, Medya Merkezimizin başarısıdır. Bu başarıları elde etmemizde bize destek olan rektörümüze, dekanımıza, birim sorumlusu hocalarımıza ve öğrencilerime şükranlarımı sunuyorum.” diyerek görüşlerini ifade etti.

Televizyon Programı Kategorisinde iseE-SPOR” projesiyle 3.’lük elde eden öğrencilerimiz  Efe Can Aktaşlı, Doğukan Akın, Mehmet Emin Yücel, Mert Mutlu, Hasan İnce oldu.  Ödülü proje ekibi adına Efe Can Aktaşlı’ya, TRT Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Alcan takdim etti. Efe Can Aktaşlı konuşmasında jüri üyelerine, ekip arkadaşlarına, ailesine ve değer veren herkese teşekkürlerini belirtti. Projesinin akademik danışmanlığını Arş. Gör. Yasemin Güney yaptı. Alınan ödül hakkında değerlendirmede bulunan Arş. Gör. Yasemin Güney,„Öğrencilerimizi kıymetli başarılarından ötürü tebrik ederim. Bu başarılarını, dâhil olmayı samimiyet ve içtenlikle arzuladıkları medya ve iletişim sektöründe de devam ettirebilmelerini temenni eder, fakültemiz öğrencilerine de ilham ve örneklik teşkil etmelerini temenni ederim“ ifadelerini kullandı.

,İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz alınan ödüllerle ilgili olarak, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun bu yıl 6. kez gerçekleştirdiği Geleceğin İletişimcileri Yarışmasından ilk ödülleri almanın gururunu yaşıyoruz. Genç, dinamik ve istekli bir fakülteyiz. Bunu da yaptığımız işlere, ürettiğimiz projelere yansıtmayı başarıyoruz. Üniversitemizin ve şehrimizin adını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür yarışmaları öğrencilerimizin gelişimi için çok önemsiyoruz. Emeği geçen bütün öğrencilerimi ve akademik danışmanları kutluyorum. Ellerine emeklerine sağlık.” açıklamasını yaptı.