EKONOMİ » Gümüşhane’de mezgit, hamsi ve istavrit revaçta
13 Ocak 2020 Pazartesi 

Gümüşhane’nin yerli balıkçısı Serkan Çelik şehirdeki balık piyasasıyla ilgili verdiği röportajda halkın en çok mezgit, hamsi, istavrit, somon ve çupra satın aldığına değindi. Çelik balıkların nereden geldiği ve ekonomik durumun satışları nasıl etkilediği gibi birçok konuya değindi.

 

Haber: Fevzi Koç

 

Gümüşhane’ye Trabzon’dan 130 kilometrelik yolculuğun ardından getirilen balıkların satış yoğunluğuna değinen Çelik, “Balıkları her gece saat 02.00’de Trabzon’dan almaya gidiyoruz ve sabah 05.00 gibi Gümüşhane’ye dönüyoruz. Balıklarımız bu sayede günlük ve taze oluyorlar. Gümüşhane’de balık satışları genellikle Eylül ve Mart ayları arasında yoğun oluyor fakat Mart sonrası alabalık satışlarımız da artıyor. Fakat bu sene satışlarımız ekonomik sebeplerden dolayı etkileniyor ve zorlaşıyor” dedi.  Çelik geçtiğimiz senelerde palamutun çok fazla olduğunu fakat bu yıl bulunamadığını dile getirdi. Balık sektöründe bu yıl en çok hamsinin olduğuna değindi.

 

Gümüşhane’de 2002 yılından beri balıkçılık yapan Serkan Çelik sözlerini sonlandırırken Gümüşhane halkının geçmiş yıllara oranla en çok levrek, çupra, somon, hamsi ve istavrit satın aldığını vurguladı.

Bu haber 123 defa okundu
Yorumlar
Bu Habere henüz yorum yapılmadı.