ÜNİVERSİTEDEN » Seslendirme Sanatçısı Mesud Uz İletişim Fakültesinde
30 Aralık 2019 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda dördüncüsü düzenlenen, “Bi Bilene Sor” adlı söyleşinin konuğu Seslendirme Sanatçısı Mesud Uz oldu. Söyleşiye öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

HABER: ÖZCAN KILIÇ

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda dördüncüsü düzenlenen “Bi Bilene Sor” adlı söyleşinin konuğu Seslendirme Sanatçısı Mesud Uz oldu. Akademisyen ve öğrencilerin katıldığı söyleşide, dizi, film ve reklam seslendirmeleri nasıl yapılır? Konusu ele alındı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sinema Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, “Seslendirme alanında Türkiye’nin en önemli isimlerinden, üstadımız Mesud Uz bugün aramızda. Oldukça etkili ve bilgi dolu bir etkinlik olacak” şeklinde konuştu.

“BURADA ÖNEMLİ OLAN NOKTA İŞİN RUH, SANATSALLIK, ARTİSTİK VEYA PERFORMANS TARAFIDIR”

Programda meslekle ilgili tecrübelerini aktaran Seslendirme Sanatçısı Uz,” Benim konuşmam düzelmez diye düşünmeyin. Sesin doğru yerden çıkması ve diksiyon; biraz çalışmakla kolayca öğrenilebilecek şeyler. Burada önemli olan nokta işin; ruh, sanatsallık, artistik veya performans tarafıdır. Diğerleri basit çalışmalarla halledilebilecek şeyler ama sanatkâr olmak bir ömür boyu süren bir şey. Hiçbir zaman oldum dememeniz gereken, bazen değişen, bazen gelişen bir meslek.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak söyleşi ve Gümüşhane Üniversitesi hakkında konuşan Seslendirme Sanatçısı Uz, “Gümüşhane Üniversitesi iyi bir kadroya sahip. Talebe olmak için şehirden, çarşıdan, hengâmeden, eğlenceden uzak olmak iyidir, o anlamda burada olmak bir şans. Etkinlik çok güzel, bizim içinde bu çok faydalı çünkü bizde bu geri dönüşleri aldıkça kendimizi görüyoruz, insan birbiri için ayna. Sizde  hayal ettiğiniz şeye dair bir suretle karşılaşmış oluyorsunuz. Bence çok daha sık yapılması lazım.” İfadelerini kullandı.