TÜRKİYE » “Kestane Yakıyor” Ama Cep Değil
20 Aralık 2019 Cuma

Gümüşhane’nin pişmiş kestane satan tek seyyar esnafı Mustafa Demirci bu işi memleketinde yapmasının sevincini yaşarken aynı zamanda öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Budak Köyü’nde 1976 yılında doğan Mustafa Demirci, babasının izinden giderek çocukluğundan beri bu işi yapıyor. Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kestane satıcılığı yapan Demirci, pişirip sattığı kestanelerle Gümüşhane’nin soğuk havasında insanların dışarıda dolaşırken içini ısıtmasını sağlıyor.

Daha önce bu işi Trabzon’da yaptığını söyleyen Demirci, “Geçen yıl burada başka birisi bu işi yapıyordu fakat vefat edince tesadüfî bir şekilde iş bana geldi. Zahmetli bir iş olması nedeniyle kimse bunu yapmak istemiyor” dedi. Gümüşhane’de üniversite okuyan öğrencilere nazaran yerli halkın kestaneye ilgisinin az olduğunu söyleyen Demirci satışlarının Trabzon’a kıyasla daha az olduğunu dile getirdi.

Gümüşhane’nin tek kestanecisi olmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Demirci, kestane fiyatlarının Gümüşhane’de uygun olmasıyla birlikte “Kestane Yakıyor” ama cep değil sloganıyla haftanın beş günü belirsiz olmakla birlikte salı ve cuma günleri sıcacık kestaneleriyle Gümüşhane halkının hizmetinde olduğunu söyledi.