ÜNİVERSİTEDEN » GÜ Personeline Acil Durumlara Müdahale Eğitimleri Verildi
20 Aralık 2019 Cuma

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurulan İtfaiye Servisi ve Yangın Söndürme Ekipleri’ne yönelik Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından acil durumlara müdahale eğitimleri verilerek tatbikat yapıldı.

Üç gün süren eğitimler kapsamında “Yangın Eğitimi ve Yangın Tatbikatı”, “İlk Yardım Servisi ve İlk Yardım Ekipleri Eğitimi”, “Koruma, Kurtarma Ekipleri ve Afet Bilinci Eğitimi” başlıkları altında çeşitli eğitimler verildi. Eğitimlerin ilk gününde Gümüşhane İtfaiye Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından binaların yangından korunması hakkında yönetmelik hükümleri doğrultusunda yangın ve yangınla mücadele için yapılması gerekenler anlatıldı. Yapılan teorik eğitim sonrasında katılan personellerin yangına müdahale edebilmelerini sağlamak amacıyla bir yangın tatbikatıgerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri tarafından kontrollü yakılan ateşi Gümüşhane Üniversitesi personelleri, eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

“ÖNEMLİ KAYIBI EN AZA İNDİRMEKTİR”

Gerçekleştirilen eğitimler hakkında açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Ülkemizde can ve mal kaybına neden olacak birçok olay gerçekleşmektedir. Önemli olan burada bu kaybı en aza indirmektir. Üniversitemiz bünyesinde kurulan İtfaiye Servisi ve Yangın Söndürme Ekipleri olası bir yangında can ve mal kaybını en aza indirmek üzere kuruldu. Ekiplerimize sürekli eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimler neticesinde bir yangın çıktığında sorumlu personelin nasıl davranması gerektiği ve yangın çeşidine göre hangi söndürücü maddelerin kullanılması gerektiği konusunda Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin verilmesi çok önemlidir. Can güvenliğimiz açısından olay anında yangın söndürme ekibinin harekete geçirilmesi hayati bir önem taşıyor. Bu ekibin eğitimli ve bilinçli olması, yangın karşısında soğukkanlı bir şekilde panik yapmadan itfaiye gelene kadar o yangına müdahale etmeleri ve o yangının büyümesini engellemeleri gerekiyor. Tabi sadece yangın anında değil, sonrasında da gerekli işlemlerin yapılması hususunda üzerimize düşeni yapmalıyız.”

Eğitimin son gününde ise Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Mümin Ceylan ve Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi tarafından afetlerde izlenecek yollar hakkında bilgiler verildi. Eğitimde üniversitemiz İş Yeri Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Aydın Kıvanç tarafından da ilk yardım servisi ile ilgili eğitimler sunumlar halinde verildi.