ÜNİVERSİTEDEN » Görüntü Yönetmeni Caner Çetiner Öğrencilerle Bir Araya Geldi
20 Aralık 2019 Cuma

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü’nün İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlediği “Bir Bilene Sor’ etkinliği kapsamında Caner Çetiner öğrencilerle bir araya geldi.  Üçüncüsü düzenlenen söyleşi programında Çetiner deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Haber: Semanur Demir

Sinema Kulübünün düzenlediği söyleşi programının açılış konuşmasını yapan kulüp akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, daha önce kulüp kapsamında düzenlenen etkinliklerde deneyimli birçok belgesel sinemacıları ve belgesel film yönetmenlerini ağırladıklarını ifade ederken bu kez yeni jenerasyonun yetiştirdiği, sıradışı işleriyle dikkat çeken ve dünya devi markaların reklam filmi yönetmenliğini yapan bir ismi ağırladıklarını söyledi.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Caner Çetiner, sinema, belgesel, reklam, müzik klibi ve medya sanatları alanlarında üretim gerçekleştirmektedir. Ürettiği içeriklerde sade, yalın ve direkt seyirciye hitap eden bir dil kullanan, ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahip olan Çetiner,‘kadına karşı şiddetin’ önlenmesini hedef alan reklam kampanyası kapsamında İsviçre televizyonlarında 6 ay süre ile yayınlanan “Kütük” isimli kısa filmin yönetmenliğini yapmıştır.

“KORKMADAN, ÇEKİNMEDEN VE DURMADAN ÇEKİN”

Yönetmenliğin kişinin kendisi karar verdiği anda başladığını, öğrenim sürecinin ömür boyunca sürdüğünü söyleyen Çetiner, sektörün her aşamasında olabildiğince dirayetli ve güçlü olunması gerektiğinin altını çizdi. Çetiner, “Kamerayı ilk elime aldığımda çok kötü ve çirkin şeyler çektim ama onlar bugün çektiğim tüm görüntülerin temeli, o yüzden kimseden çekinmeden, durmadan çekmeye devam edin” dedi. Sürekli yenilenen, değişen bir sektörün içerisinde olduğumuzu ve yok olmamak için gelişmelerin önceden görülmesi gerektiğini söyleyen Çetiner, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlara tavsiyelerde bulundu.

Hangi iş olursa olsun önemseyerek ve severek yapılması gerektiğini söyleyen Çetiner program sonunda söyleşiyi ve fakülteyi değerlendirdi. Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin olanaklarının çok fazla olduğunu dile getirdi. Söyleşi Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten tarafından Çetiner’e  “Katılım ve Teşekkür Belgesi” verilmesiyle sonlandı.