ÜNİVERSİTEDEN » Edebiyat Fakültesi’nde Kariyer Günleri Düzenlendi
12 Aralık 2019 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü kariyer günleri düzenlendi. İlki düzenlenen kariyer günlerine Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan Psikolog Büşra Göl konuk oldu.

Haber: Elmas Kavlak, Leyla Çallar, Fevzi Koç

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Psikoloji bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte Psikolog Büşra Göl yeni açılan Psikoloji bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Konuşmasında psikoloji bölümü ve gelecekteki olası iş imkânları gibi konulardan bahseden Göl psikoloji öğrencilerinin çok konuşması gerektiğini vurguladı. Psikoloji bölümünün neden var olduğuna değinen Göl, “İnsan ve diğer canlı davranışlarını anlama üzerine kurulmuş bir bilim dalı. Temel ortaya çıkışı 1. Dünya savaşında bir farkındalık oluşuyor 2. Dünya savaşı ile birlikte de psikoloji denilen kavram anlamak, davranış psikolojisi ortaya çıkıyor ve sonrasında testlerin gelişimi ile psikoloji bölümünü kuruyoruz. Daha sonrada bildiğimiz fizyologlar ve benzeri kişiler işin içerisine girerek alanı kuruyorlar” dedi.

“81 İLDE 163 KİŞİYİZ”

Emniyet Müdürlüğü Psikologlarının yaptığı işlerden bahseden Göl günümüzde Türkiye’de 81 ilde 163 kişinin bu görevde olduğunu ve bu sayının ilerleyen dönemlerde atacağını dile getirdi. Konuşmasının devamında görevinden bahsederken Göl şunları söyledi: Emniyet teşkilatı üyesi olan personelle ve onların 1. Dereceden yakınlarıyla görüşmeler yapıyoruz. 1 derece yakın diye hitap ettiğimiz kişiler, eşi, anne ve babası, çocukları veya emekli personel de olabilir. Onlarla da bireysel görüşmeler yapıyoruz. Haricinde neler oluyor, kurum içi eğitimlerimiz bizim çok fazla oluyor ve burada uzman olarak biz bulunduğumuz için kurumda tek kişiyim ben şuanda ve bin tane personelimiz var il ve ilçede bin personel ve yakınlarıyla ben ilgileniyorum.”

“ÖNEMLİ OLAN BUGÜN ATACAĞINIZ HER ADIM”

Üniversite okumakta olan psikoloji öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Göl, “Şuan belki üniversite sonrası çok boş geliyor olabilir sadece okumalar yapıyorsunuz sayısal hiçbir şey yok. ‘Ben buradan hiçbir şey öğrenemeyeceğim ya bomboş çıkacağım’ algısı olabilir ama bunlar buradaki bütün kazananlar kişinin kendisi ile olan tartışmalarıdır bunlar. Aynı dönem mezun olduğunuz arkadaşlarımız var, ama onların pek çoğunun özgeçmişi bu kadar yoğun değildi önemli olan şey sizin bugün atacağınız her adımda ben özgeçmişimi nasıl doldurabilirim bundan sonra hangi aktiviteyi yapabilirim?  Gittiğim zaman insanlar ‘ya bu kişi evet bu bir şeyleri başlatır bu bir şeylere öncü olur’ der. Çünkü özel sektörde bizim alanımız çok fazla” diyerek öğrencilere gelecek için tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Büşra Göl’ün Psikoloji bölümü öğrencilerinin sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.