ÜNİVERSİTEDEN » İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Çayla Projesi
12 Aralık 2019 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler ile bir araya geldi. Proje kapsamında Gümüşhane’nin geleneksel çayı olan kuşburnu çayı öğrencilere dağıtıldı. İletişim Fakültesi bahçesinde düzenlenen çay dağıtımına öğrenciler ve akademisyenler ilgi gösterdi.

Haber: Fevzi Koç

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri İletişim Fakültesi bahçesinde çay standı kurarak öğrencilere kuşburnu çayı servis etti. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte bardakların üzerine özlü sözler yazılarak öğrencilerin düşünmesi ve yazılan sözlerin üzerine sohbet etmelerini sağlamanın hedeflendiğini söyleyen Türkan Şahin etkinlikle ilgili bilgiler aktardı. Projeye “Çayla” ismini veren grup Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden oluşuyor dördüncü sınıf öğrencisi Türkan Şahin, üçüncü sınıf öğrencileri Zübeyde Atalay, Vural Kaçmaz ve Dilan Gaye ekiplerine “Semaver Grubu” adını verdi. Semaver grubu projenin amacının Gümüşhane soğuklarında öğrencilere sıcak kuşburnu çayı servis ederken aynı zamanda sohbet ederek sosyalliğin arttırılması olduğunu belirtti.

“HEM ÇAY İÇELİM HEM DE SOHBET EDELİM”

Proje hakkında bilgiler veren Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Türkan Şahin, “Sertaç Timur Demir hocamızın dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi adı altında projemizi gerçekleştirdik. Projemizin adını “Çayla” koyduk proje kapsamında Gümüşhane’de çokça kuşburnu ağacının olmasıyla eskiden beri kuşburnu çayı içilmesininden doğan geçmişi anmak istedik. Çayları gelen bütün arkadaşlarımıza ikram edeceğiz bardaklarımızın üstüne yazdığımız özlü sözler var bu sözler hakkında arkadaşlarla sohbet edeceğiz ve üzerine düşüneceğiz. Özlü sözü okuyup bize neler anlatıyor veya bizim hayatımızda özdeşleşiyor mu, ders çıkarmamız gerekiyor mu? Şeklinde soracağız kendimize. Sözlerin amacı sohbet etmeyi sağlamak ve sözlerden ilham alabilmek yani bir nevi hem çay içelim hem de sohbet edelim şeklinde düşündük” diyerek sözlerini sonlandırdı.

’MESLEKİ VE TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAK’’

Yapılan etkinliği değerlendiren İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir, "Mesleki ve toplumsal farkındalık oluşturarak öğrencilerin toplumdan beslenmelerini istiyoruz. Teknolojiye, pratiğe alışmış bir toplum için aslında özümüze dönerek odunu, kömürü ve semaveri gündeme getirerek bunu görünür kıldık. Bu soğuk havalarda kuşburnu gibi Gümüşhane’ye has bir meyveyle öğrencilerin içini ısıtmak amacıyla bir proje başlattılar ve sonuç aldılar’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.