KÜLTÜR-SANAT » Minik Ellerle Yaz Dostum Etkinliği Düzenlendi
12 Aralık 2019 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk kapsamında Barış Manço’nun şarkılarını miniklerle buluşturdu. Eğlenceli dakikaların yaşandığı programda minikler hem Barış Manço’nun şarkılarını söyledi hem de puanladı.

Haber: Zeynep Gökaydın, Havva Yiğit, Perihan Masum

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Güner Akçay, Hasan Karatekin, Bilal Fıratlı ve Yakup Çiçekdenk sosyal sorumluluk projesi kapsamında Barış Manço’yu anma programı düzenledi. Fevzipaşa İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerde Barış Manço ile ilgili farkındalık oluşturuldu. Programda tarihe ismini yazdıran modern zamanın ozanı Barış Manço’nun şarkıları söylenerek ve yediden yetmişe programı düzenlenerek öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Modern çağ ozanı olarak bilinen Barış Manço toplumsal konulara, ailenin önemine, şarkılarında kullandığı atasözü ve deyimlerle yapılan programda yeni neslin hafızasında yer edindi.

"ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER"

Programı düzenleyen öğrencilerden Hasan Karatekin, “Barış Manço’nun Ülkemiz için önemli bir değer olduğunu düşündük ve ders kapsamında yaptığımız bu etkinliği ilkokul öğrencilerine uygun gördük” dedi. Yapılan bu etkinlikte çocuklarda farkındalık oluşturduklarını belirten Karatekin bu anlamlı programı yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Programa katılan öğrenciler program sonunda Barış Manço hakkında bilgilerinin az olduğunu fark ettiklerini ve programın kendilerine birçok şey kattığını belirttiler.