ÜNİVERSİTEDEN » Kampus FM de Hayaller Gerçek Oldu
10 Aralık 2019 Salı

Gümüşhane Üniversitesi Kampüs FM Radyo Stüdyosunda gerçekleşen Plaka Programına konuk olan Yürüme Engelli Metehan Dereli hayallerine çok yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı.

HABER/FOTOĞRAF:  SULTAN BALABAN / VEHBİ DEMİR

Gümüşhane Üniversitesi Kampüs FM Radyo Stüdyosunda programcılığını Gazetecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Vehpi Demir ve Özcan Kılıç’ın yapmış olduğu Plaka Programına bu hafta, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığını uzaktan okuyan, Yürüme Engelli Metehan Dereli konuk oldu. En büyük hayali “bir radyo programı sunucusu” olan Dereli, Plaka Programına konuk olarak hayallerine çok yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı.

“RADYOCULUK BENİM EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİYDİ”

En büyük hayali “bir radyo programı sunucusu” olan Dereli, "Radyoculuk benim en büyük hayallerimden biriydi. Kendimi bir radyo programı sunarken hayal ederdim hep, saatler sürerdi bu hayaller ama hiçbir zaman gerçek olacağını düşünmemiştim. Gümüşhane üniversitesi Kampus FM Radyo Stüdyosu uygulama biriminde çalışan öğrencilerle karşılaşınca fikrim değişti. Onlar bana yıllardır hayalini kurduğum radyoculuğun kapısını sonuna kadar açtılar. Stüdyoya girdiğimde kendimi bir rüyadaymış gibi hissetim. “Gerçek mi?” yoksa “Rüya mı?” olduğunu anlamak için duvarlara dokundum. Radyo yayını başladığında heyecanım iki kat arttı. Hatta bir ara yayın sırasında, heyecandan mesaj gönderen abimi ve ablamı tanıyamadım. Sohbet ettikçe rahatladım. Plaka programcısı Vehbi ve Özcan beni rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar” şeklinde konuştu.

“YÜRÜME ENGELLİ BİREYLERİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI DİLE GETİRME İMKÂNIM OLDU”

Programın sonunda hem kendisinin hem de tüm yürüme engelli olan bireylerin sosyal yaşamda karşılaştığı sorunları dile getirme imkânına sahip olan dereli, mutluluğunu şöyle dile getirdi: “Bu beni çok mutlu etti.  Radyoculuğu benim ve benim gibi engellere sahip olan bireylerin sorunlarını dile getirmek ve istediğimiz her şeyi diğer insanlar gibi yapabileceğimizi dile getirmek için çok istiyordum. Bu imkânı bana memleketimin üniversite radyosu verdi. İlerde çok iyi bir radyo sunucusu olduğumda ilk programımı memleketimin radyosunda yaptığımı söyleyip gururlanacağım. Çok iyi bir radyo sunucusu olduğumda tıpkı kampüs FM stüdyosunda yaptığımız yayındaki gibi heyecanımı bir nebze bile kaybetmeden Türkiye de ulusal yayın yapan radyolarının bir tanesinde program yapmayı hedefliyorum. Bana bu mutluluğu yaşatan Kampus FM ekibine ve Plaka Programına çok teşekkür ediyorum".