ÜNİVERSİTEDEN » Tea Co Kurucusu Nazlı Esen GŞÜ Girişimcilik Haftası Konuğu
21 Kasım 2019 Perşembe

Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi kapsamında düzenlenen ve Gümüşhane Üniversitesi’nin 20-21-22 Kasım’da ev sahipliğini yaptığı girişimcilik haftasında Tea Co Kurucusu girişimci Nazlı Esen Gümüşhane Üniversitesi kongre merkezinde öğrenciler ile buluştu. Esen girişimcilik öyküsü, hayat hikâyesi ve Tea Co hakkında bilgilere konuşmasında yer verdi.

Haber: Yağmur Çisem Düzgün, Elmas Kavlak, Fevzi Koç

Tea Co hakkında bilgiler paylaşan Esen ilham kaynağının 2016 senesinde bir arkadaş ziyareti amaçlı yurt dışına çıkışında çay kültürünün farklılığını keşfetmesi olduğunu söyledi. Çay ve kahve pazarının Amerika ve Kanada da eşit pazar payına sahip olduğunu söyleyen Esen ülkemizde de ise dünya çaylarının popüler olmadığını ve kabul görmediğini keşfettiğine vurgu yapmakta. Tea Co hakkında açıklamalarda bulunan Esen, “Tea co 2. Nesil bir çay markasıdır dünyada üretilen tüm çayları ülkemizde daha içilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Tea Co kendi özel teknolojisi ile tüm çayları 90 saniyede servis edebilmektedir. Ayrıca proje gelecek vaat eden kadın girişimleri yarışmasında gelecek vaat eden kadın girişimci seçildi. Projemiz bu nedenle tüm Türkiye’de kabul görmüş ve gelecek vaat ettiği kabul edilmiş bir projedir” dedi.

Esen: “Kendimi ispatlamaya çalıştım”

Girişimcilik hayatı boyunca zorluklarla karşılaştığını söyleyen Esen bu yolda öğretim hayatında akademik kariyerini bırakmak zorunda kaldığını ve tezinin hazır olduğu dönemde akademisyenlik hayalinden vazgeçtiğini dile getirdi. Ailesi başta olmak üzere kimseden destek almadığını ve bu yolda başarı elde etmeye çalıştığını söyleyerek hikâyesini anlatan Esen, “benim ataerkil bir ailem var bu nedenle kadının yeri eşinin yanıdır gibi düşünülmekte. Ben hayatım boyunca kadın olarak toplumda hem aileme hem topluma kendimi ispatlamaya çalıştım ve bu normlara sıkışılmaması gerektiğini vurguladım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Mezun olduktan sonra çalıştığını fakat beyaz yakalı olmanın kendisine göre olmadığını fark ettiğini söylemesinin ardından etkinlik Esen’insoruları yanıtlamasıyla sona erdi.