ÜNİVERSİTEDEN » Dijital Dönüşüm Mimarı Kozan Demircan GŞÜ’de
21 Kasım 2019 Perşembe

Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi kapsamında düzenlenen Girişimcilik haftasının ikinci günü olan 21 Kasım’da Bilgi Üniversitesi, BAÜ ve İKÜ’de öğretim görevlisi aynı zamanda dijital dönüşüm mimarı olan Kozan Demircan konuk olarak Gümüşhane Üniversite’sine konuk oldu.

Haber: Elmas Kavlak, Yağmur Çisem Düzgün, Fevzi Koç

Etkinlik kapsamında Gümüşhane Üniversite’si kongre merkezine konuşmacı olarak gelen Kozan Demircan dijital dönüşüm konusunda şirketlere hizmet sağlamakta. Konuşmasında ise girişimcilerin uyması gereken yapması şeylere, uyması gereken esaslara ve dijitalliğin girişimcilik açısından boyutunu değerlendiren Demircan bu kapsamda teknolojinin evrimsel süreci ve gelişiminden günümüze kadar olan öyküsüne değindi. Demircan Girişimciliğin sadece iş fikrinin olması ve bu fikir için şirket kurulmasından ibaret olmadığını belirtti. Konuşmasında ise Demircan, “İşin asıl esprili yanı siz hayatınızı nasıl kurmak istiyorsunuz ve gelecekle ilgili hedefiniz nedir? Girişimcilikte bunun için dijital dönüşün diyoruz. Dijital dönüşüm iki türlüdür; birisi dijitalleşme bir diğeri ise zihniyet değişikliğidir. Dijital dönüşümde teknolojiden tabii ki yararlanacağız. Fikirleri gerçekleştirmek için de teknolojiden, internetten ve yapay zekâdan muhakkak yararlanmak gerekir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında birçok öykü, örnek ve farklı alanlardan bilgilere yer veren Özbek’e Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram’ın plaket takdim etmesi ile etkinlik sona erdi.