ÜNİVERSİTEDEN » Mehmet Ferhat Özbek Girişimcilik Hareketi Konuğu Oldu
21 Kasım 2019 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından organize edilen Girişimcilik Hareketi devam ediyor. Organizasyon dahilinde Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek konuk oldu.

Haber: Ömer Yıldızcı

Gümüşhane Üniversitesinde 11 yıldır İnsan Kaynakları Yönetim bölümünde görev almakta olan Özbek. Gelir elde etmek ile ilgili yaptığı araştırmaları ve fikirlerini içeren sunum gösterimi gerçekleştirdi. Sunum kapsamında yapılan işten kazanılan para kazanmanın mecburiyet olduğunu ve çalışılan yerde keyifli zaman geçirmenin önemli olduğuna vurguladı.

Özbek: “Talep varsa iş alırsınız”

Konuşmasında çalışmanın ve para kazanmanın nedenlerinden bahseden Özbek,  “Birincisi gelir yani para kazanmak istiyoruz çünkü yaptığımız işten para kazanamıyorsak bu durumda yaşamımızı sürdürmemiz pek kolay değil. İkinci yola gelelim kendi adınıza bağımsız çalışabilirsiniz burada. Talep üzerine veya iş alıp çalışırsınız diyelim ki araba tamirinden anlıyorsunuz ve birisi size gelir onun sorununu çözersiniz ya da yabancı diliniz iyidir birine yabancı dil öğretirsiniz bu şekildedir. Tabi ki burada iş aldığınız sürece gelir elde edersiniz. Bağımsız çalıştığınız zamanda bazen iş olmaz tatile gitmek istersiniz ama iş olmadığı için gidemezsiniz. Yani ikinci yolda müşteri ve talep varsa iş alırsınız “diyerek üçüncü yolu anlatmaya başladı.

Özbek: “Belki bir günde 100 tane satarsınız veya bir ayda 2 tane satarsınız”

Üçüncü yoldan bahseden Özbek, “Burada kendi şirketinizi kurarsınız, kendi işletmeniz olur ve kendi ürettiğiniz ürünü veya başkasının ürettiği ürünü satabilirsiniz. Sizin geliriniz müşteriler tarafından karşılanır yani ürününüz satın alınırsa para kazanırsınız. Özbek, “Bilemezsiniz belki bir günde 100 tane satarsınız veya bir ayda 2 tane satacaksınız dolayısıyla burada biraz risk olduğunu söyleyebilirim. Burada çalışmadan para kazanabilme imkânı var ama sistemin işleyişini kurup iyi gelir elde ettikten sonra yurt dışına tatile gidebilirsiniz. Ve bu süreç içerisinde şirketiniz para kazanmaya devam edebilir dolayısıyla kendi şirketiniz olduğu zaman işe gitmeden para kazanabilirsiniz” dedi.

Dördüncü yolun tanımından bahseden Özbek bu yöntemde para kazanmak için az riskin alındığını risk yükseldikçe paranın da yükseleceğini vurguladı. Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İbharim Çavuşoğlu’nun Özbek’e plaket taktim etmesi ile konuşma sonlandı.