ÜNİVERSİTEDEN » Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi GŞÜ’de
21 Kasım 2019 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından organize edilen ve Doğu Karadeniz bölgesindeki üniversitelerin dâhil olduğu Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi 20-21-22 Kasım tarihlerinde Gümüşhane Üniversitesi’nde. Kongre merkezinde düzenlenen etkinlikler üç gün boyunca devam edecek. İlk günün etkinliklerinde finansal kaynak bulma konusunda bilgiler aktarılmasında ABİGEM Program Yöneticisi Oruç Reis Kesemen konuk oldu.

Haber: Fevzi Koç

Girişimcilik ve girişimcilere desteklerden bahseden Kesemen ABİGEM’in (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) temelinde ortak olan şirketlerin ve destek verdiği programlar gibi birçok detay ile ABİGEM’in tanıtımını gerçekleştirdi. ABİGEM’in konularının kobilere yönelik olduğunu, finans problemlerini, hibe desteği, düşük faizli veya faizsiz krediler gibi desteklerin olduğuna değinildi. Konuşmasında girişimcilere tavsiyelerde bulunmak adına Kesemen KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından verilen desteklerin alanları, maddi olanakları hakkında bilgilere konuşmalarında yer verdi. KOSGEB’in örgün öğretimi ve resmi web sitesi olan kosgeb.gov.tr sitesinden de derslerin verildiğini vurgulayan Kesemen gençlere girişimciliğe yönelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kesemen: “Zamanımız bilgi çağı”

Konuşmasının devamında Kesemen, “Çalışma alanlarımıza bakacak olursak girişimcilik, proje yönetimi, iş geliştirme üretim yönetimi ve ihracat. Zamanımız bilgi çağı diye bir olgu var arkadaşlar zamanımız makine veya para çağı değil. Bilgiye ne kadar hakimseniz o derece de sermayeye yaklaşmak daha rahat ve kolay oluyor. Genel olarak hibe projeleri dediğimiz zaman kitlelerin aklına KOSGEB geliyor KOSGEB 1986 yılında kurulmuştur gençtir ve küçük ölçekli kobilere yönelik düşük faizli ve faizsiz kredi desteği veren bir kurumdur. Yaşınız gereğince sizin iş dünyasına yeni gireceğinizi düşünüyorum KOSGEB’in sizin gibi genç arkadaşlar için çok güzel destekleri var. Girişimciliği geliştirme destek programı adında yeni bir program var” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik Kesemen'e Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Tatlı'nın plaket taktim etmesi ile sonlandırıldı.