ÜNİVERSİTEDEN » Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri bitirme projelerini sundu
19 Kasım 2019 Salı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinin jüri üyeliği yaptığı mezuniyet bitirme projesi gösteriminde bölüm öğrencileri, televizyon programı türünde hazırladıkları çalışmalarını sundu.

Haber: Mehmet Salih Akpınar, Esra Yolcu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizon ve Sinema Bölümü 4.sınıf öğrencilerinin 18 gruptan oluşan bitirme projeleri, bölüm hocalarının değerlendirmelerine sundu. İletişim Fakültesi AMFİ Salonunda gerçekleştirilen gösterimde toplamda 18 gruptan oluşan 18 farklı televizyon programı gösterildi.

Öğrenciler, hazırlamış oldukları bitirme projeleriyle, pratik olarak 4 yılda neler öğrendiklerini jüri üyelerine göstermeye çalıştı. Projeleri, jüri üyeri tarafından titizlikle değerlendirilen öğrenciler duygusal anlar yaşadı.

TÜRTEN “BÖLÜMÜMÜZ İLK MEYVELERİNİ VERİYOR”

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün bu yıl ilk mezunlarını vereceğini belirten Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, “Hocalarımız ve öğrencilerimiz 4 yıl boyunca nitelikli eğitim adına büyük bir özveri ile çalıştılar. Işıkları sönmeyen fakülte olarak yalnızca akademik yıl içerisinde değil aynı zamanda yaz aylarında da üretim gerçekleştiren bölümümüz ilk meyvelerini vermeye hazırlanıyor. Bugünkü bitirme projeleri gösterimleri de öğrencilerimizin aldıkları eğitimin bir göstergesi niteliğinde” şeklinde konuştu.

Türten, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Öğrencilerimizden beklentimiz bu süreçte en nitelikli eserleri ortaya koymaları. Bu kapsamda 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 18 grubun 18 farklı televizyon programı projesini izledik. Bölüm hocalarımızdan oluşan jürimiz programları ayrı ayrı değerlendirerek kıymetli yorumlarını öğrencilerimizle paylaştı. Bundan sonraki süreçte de kurmaca film ve belgesel film çekecek olan 4. sınıf öğrencilerimizi yoğun ve eğlenceli bir çalışma dönemi bekliyor” ifadelerini kullandı.