ÜNİVERSİTEDEN » Üniversite Öğrencileri Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor
19 Kasım 2019 Salı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden bir grup 3. Sınıf öğrencisi, Öğr. Gör. Altan Fatih Topaloğlu koordinatörlüğünde Gümüşhane Özel Gümüş – İlgi Rehabilitasyon Merkezinde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

HABER: VEHBİ DEMİR ÖZCAN KILIÇ

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Gamze Gök, Edanur Sambur, Elif Ataç ve Taybet Atabey, Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğr. Gör. Altan Fatih Topaloğlu koordinatörlüğünde Gümüşhane Özel Gümüş – İlgi Rehabilitasyon Merkezinde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Bu projede; çocuklarla oyunlar oynandı, müzik eşliğinde dans edildi, resimler çizildi, yüzler ve eller boyandı kostümler giyindi ve ikramlar dağıtılarak Rehabilitasyon merkezindeki çocukların mutlu olması,  güvende oldukları ve kendilerini bir birey olarak hissetmeleri sağlandı.  Projenin sahibi öğrenciler ve Rehabilitasyon Merkezinin Kurucu Müdürü  Psikolojik Danışmanı Sibel Kandaz Olgun açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLARA DEĞER VERİLDİĞİNİ HİSSETTİREN BİR PROJE

Yapılan sosyal sorumluluk projenin önemini vurgulayan Olgun, “Eksikliklerin tamamlamak amaçlı bu tür etkinlikler ve faaliyetler çocuklar için çok iyi oluyor. Bu tür etkinliklerde daha çok köyden gelen bu tür faaliyetlerde hiç bulunamayan sosyal anlamda diğer insanlarla iletişime geçmeyen çocukları daha çok seçmeye çalışıyoruz. Çocukların onlara değer verildiğini hissedilmesi çok önemli. Birlikte o mutluluğu paylaşmaları onlar için çok güven verici çok mutlu edici bir aktivite. Bu yüzden yapılan etkinliği çok yararlı buluyoruz.  Bu tür çalışmalarla bize gelen hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Biz kendi bünyemizde de sık sık yapıyoruz ama bir yere kadar sağlayabiliyoruz bunu. Buradaki amacımız sadece çocukları düşünmek onların mutlu olması, kendilerini huzurlu, güvenli bir ortamda hissetmeleri, kendilerini ifade edecekleri bir ortam sunmak bunu sağladığımız zaman hiçbir problem yok. Arkadaşlarımızın yaptığı bu çalışma da onların kendilerini bir birey olarak hissetmelerini ve kendilerini ifade etme anlamında rahat hissettikleri bir ortam sağlıyorlar bu anlamda bu etkinliği yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz iyi ki varlar iyi ki düşünmüşler” açıklamalarında bulundu.

“RUHUNUZU İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇOCUKLARLA VAKİT GEÇİRİN”

Son olarak; Sosyal sorumluluk projesi sahibi olan öğrenci grubundan projeye ilişkin açıklamada bulunan Gök, “Bu bir ödev değil, sosyal sorumluluk projesiydi. Amacımız çocukların mutlu olması kendilerini güvende ve bir birey olarak hissetmeleriydi.  Bütçemiz el verdiğince kendi çabamızla elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. İzlenimlerimize göre çocuklar memnun kaldılar. Yüzlerindeki gülümseme, katılım sağlayıp eğlenme çabaları bize yeterli geldi. Onları eğlendirmek için elimizden geleni yaptık. Özel çocukların sevgisini bu derece yakından hissetme fırsatı yakaladığımız için çok mutluyuz. Öncelikle öğrenci arkadaşlarımızı da bunun gibi sosyal sorumluluk projeleri yapmaya davet ediyoruz. İnsanların yüreğine dokunabilmenin hazzını herkes yaşasın istiyoruz. Devletimizin de bizlere destek olmasını istiyoruz ki bu tarz projelerin devamını getirebilelim. Ruhunuzu iyileştirmek için çocuklarla vakit geçirin” ifadelerini kullandı.