ÜNİVERSİTEDEN » GŞÜ Uluslararası Çay Doğa ve Gençlik Filmleri Festivalinde
3 Kasım 2019 Pazar

Rize’de düzenlenen Uluslararası Çay Doğa ve Gençlik Filmleri Festivaline Gümüşhane Üniversitesi “Limon Şeker ve Bir De Çay” Belgeseli ile katıldı. Festivalde Dr. Öğr. Burak Türten’in yönetmenliğini yaptığı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır’ın proje koordinatörü olarak görev aldığı “Limon Şeker ve Bir De Çay” belgeselinin gösterimi ve ardından söyleşi gerçekleşti.

Haber: Elmas Kavlak, Fevzi Koç

Selda Alkor, Varol Yaşaroğlu ve İhsan Kabil gibi sinema camiasının önemli isimleri ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin katıldığı festivalde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden GÜFA koordinatörü Dr. Öğr. Burak Türten ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Bayram Fidanboy, Dilan Gaye Sağırkaya ve dördüncü sınıf öğrencisi Hakan Kara’nın katıldığı festivalde çekmiş oldukları “Limon Şeker ve Bir De Çay” belgeselinin gösterimi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi geliştirme vakfı gösterim salonunda gerçekleştirildi.

Zeybek: “Yurtiçinde gerekse de yurtdışında temsil ediliyoruz”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, GÜFA’nın son zamanlarda gösterdiği üstün başarıların dikkat çekici olduğunu vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: “Her zaman dile getirdiğim gibi İletişim Fakültemiz bizim yüzümüzü güldüren, dışarıya açılan penceremiz. Fakültemizde yapılan çalışmalar sayesinde gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında temsil ediliyoruz. Bu durumu fazlasıyla önemsiyoruz. Zira evrensel anlamda işler yapılması ve ismimizin başarılarla anılması çok önemli bir gelişme. Yanı başımızda Rize’de gerçekleşen ‘Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali’ne Türkiye genelinde sadece beş üniversitenin davet edilmesi, listede bizim de yer almamız büyük onur. Adı geçen etkinlikte gösterilen ‘Limon Şeker ve Bir De Çay’ belgeseli ve ‘Ayder’ isimli kısa film, hayatımızın her an içinde olan, bizden biri olan, çok bilinen ve basit gibi görünen bir konunun bile ele alınıp işlendiğinde ve sonucunda izleyiciyle buluşturulduğunda nasıl da sanatsal bir duruma dönüştüğünün en güzel örneklerini temsil ediyor. Öğrencilerimize ve onlara yol gösteren, danışmanlık yapan hocalarına canı gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül törenine Rize Valisi Kemal Ceber ilçe Kaymakamları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ödül törenine katıldı. Gösterimi gerçekleştirilen film izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Ödül töreni kapsamında Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesine plaket takdim edildi.