ÜNİVERSİTEDEN » Giresun İHA Muhabiri KampüsFM'e Konuk Oldu
28 Ekim 2019 Pazartesi 

 

Giresun İHA Muhabiri Ahmet Bilge, öğrencisi olduğu Gümüşhane Üniversitesinde KampüsFM Stüdyosunda, programcılığını Vehbi Demir’in yaptığı Plaka Programına konuk oldu.

 

HABER:  SELMA GÜL ERDEM SİNEM ÇAKAR  VEHBİ DEMİR 

 

Giresun İHA Muhabiri Ahmet Bilge 19 yıllık gazetecilik kariyerinden sonra Gümüşhane Üniversitesi Gazetecilik Bölümüne öğrenci oldu. Hem mesleki hem de öğrencilik hayatını beraber sürdüren Bilge,  Gümüşhane Üniversitesi KampüsFM Stüdyosunda, programcılığını Gazetecilik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Vehbi Demir’in yaptığı Plaka programına konuk oldu. Her hafta bir ilin kültürünü konu alan program bu haftada Bilge’nin memleketi olan Giresun’un kültürünü ele aldı. Programının birinci bölümünde Giresun üzerinde durulurken, ikinci bölümünde Bilge’nin mesleki hayatının nasıl başladığı üzerine konuşuldu.

 

“GİRESUN ÇOK GÖÇ VERİYOR”

 

Giresun’un il olma sürecini anlatan Bilge,  “Giresun 1923 yılına kadar Trabzon’a bağlı olan bir ilçeydi. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte Giresun il statüsünü almış oldu. Dolayısıyla Cumhuriyetimizle yaşıt bir ildir. Karadeniz illeri gibi gelişme gösterememiş  ve çok göç veren bir ildir. Giresun’da yaşayan nüfustan daha fazlası gurbette yaşamaktadır. Giresun’un şu an ki nüfusuköyleri ve ilçeleri ile birlikte 400 bin civarındadır. Giresun dışında yaşayan 1.5 milyon Giresunlu vardır. İstanbul da Giresunlu sayısı en fazla olan illerden üçüncü sırada yer almaktadır.  Bunun nedeni elbette ki geçim sıkıntısı, bir sanayi kuruluşunun olmaması, tarım arazilerinin yetersiz olması başlıca sorunlardan birisidir’’ açıklamalarında bulundu.

 

“GİRESUN’UN YEMEKLERİ ÖMRÜ UZATIYOR”

 

Programın, birinci bölümün sonunda, Giresun Yemeklerinin ömrü uzattığını söyleyen Bilge, “Giresun da ömrü uzatan yemek çeşitleri mevcuttur.  Bu TUİK verileri ile birlikte ispatlanmış olan bir durumdur. Türkiye’de en uzun yaşayan insanların bulunduğu yer Giresun olarak TÜİK verileriyle ortaya çıktı. Bunun nedeni Giresun’un  ciddi anlamda vejetaryen bir mutfağa sahip olmasıdır. Giresun’da doğada bulunan birçok bitki bir çeşit yemek olarak değerlendirilir. Bir fasulyenin  çeşit çeşit yemeği yapılabilir. Giresun’da en meşhur yemekler arasında lahana çorbası vardır. Bu bütün Karadeniz’in ortak mutfağıdır” İfadelerinde bulundu.

 

“KOLTUK ALTIMDA GAZETE SATARAK BAŞLADIM”

 

Son olarak mesleki kariyerini anlatan Bilge, ‘’Ben bu mesleğe koltuk altımda gazete satarak başladım. Koltuk altımda gazete, ‘yazıyor!’ diye bağırıyordum. Bugün artık bunu görmek mümkün değil. Bu heves beni ilerleyen zaman içinde gazeteci olmamı sağladı.  Bir zamanlar okunması için dağıttığım gazetenin haberlerini yazmaya başladım. Zaman zaman ödüller alarak ödüllü gazeteci oldum. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmalarda bir gazetecinin hayatında bir defa almak istediği ödüle ben üç defa sahip oldum. 2007 yılında ‘Şehit Eşe Son Dokunuş’ ödülünü aldım. 2009 yılında ‘Ölümü Erteleyen Kadın’ haberi ile birlikte yılın en iyi haber röportajı ödülünü aldım. Son olarak ‘Öğrencilerin Yol Çilesi’ adlı bir fotoğrafta yılın en iyi haberi ödülünü aldım. Ben taşradan giden bir gazeteciydim ama ödülde sahneye çıktığım kişiler içerisinde birçok ünlü insanlar vardı” şeklinde konuştu.

Bu haber 155 defa okundu
Yorumlar
Bu Habere henüz yorum yapılmadı.