ÜNİVERSİTEDEN » İHA Muhabiri Basın Fotoğrafçılığı Dersinde
21 Ekim 2019 Pazartesi

Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Ş.  Arslan Gümüşhane de bulunan İhlâs Haber Ajansı (İHA)  muhabiri Recep Ergin’i tecrübelerini gazetecilik bölümü öğrencileri ile paylaşması için davet etti. Öğrencilerle Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde buluşan Ergin öğrencilere gazetecilik ve basın fotoğrafçılığı hakkında bilgiler verdi.

Haber: Halit Aydın, Bayram Çarıklı, M. Salih Akpınar

Derse ilk olarak kendisini tanıtarak başlayan Recep Ergin, öğrencilere bir yandan çektiği fotoğrafları gösterirken diğer yandan gazetecilik mesleğinin zorlukları, emek ve uğraş isteyen bir meslek olduğu gibi konulara değindi. Konuşmasının devamında kendi çektiği fotoğrafları ve o fotoğrafların anısını öğrencilerle paylaştı. Bir gazetecinin meslek konusunda ne kadar zor işler başardığını, yeri geldiğinde şiddete bile maruz kalabileceğini, gece yarısında uykunun en tatlı yerinde uyanıp habere gidebilmenin bile mümkün olduğunu öğrenciler ile paylaştı. Haber fotoğrafı çekerken bir gazeteci ya da muhabirin olayı, olay yerini ve olaydan etkilenenleri o an ki duyguları tek bir kareye sığdırmanın ne kadar önemli olduğunu belirtti. Konuşmasında öğrencilere yönelik konuşan Ergin, ‘’Gazetecilik mesleğini devam ettirin çünkü bu meslek ölmek üzere bir mesleği seçmeden önce o mesleği sevmek gerek’’ gazeteciliğin zor yanlarının olduğu kadar güzel yanlarının da olduğunu belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından Ergin dersi bitirdi.