ÜNİVERSİTEDEN » Organik Tarım Programı Öğrencilerini Bekliyor
14 Haziran 2019 Cuma

Altyapı ve öğretim elemanı kadrosunu tamamlayan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Programı, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerini bekliyor.

Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi, Organik Tarım Araştırma Alanı, Organik Kiraz Bahçesi, Organik Arıcılık İstasyonu, Organik Tarım Laboratuvarı ve Kimya Laboratuvarıile alanında gerekli alt yapıya kavuşan Organik Tarım Programı, yeniden aktif hale getirilerek öğrencilere yeni dönemde eğitim öğretim verecek.

Zeybek: “Organik tarımın değeri arttı”

Organik tarım programından mezun olan öğrencilerin kamu ve özel sektör gibi birçok alanda rahatlıkla çalışabileceğini ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Küreselleşmenin etkisiyle değişen dengeler, organik tarımın değerini daha da arttırdı. Dünyada ve ülkemizde organik tarım faaliyetlerine olan ilgi her geçen gün artmaktadır.En son verilere göre dünyada 181 ülkede 69,8 milyon hektar alanda organik tarım yapılmaktadır. Organik tarımın pazar payı ise 97 milyar dolara ulaşmıştır. 38 000 organik üreticisiyle Avrupa’da birinci sırada yer alan ülkemiz ise birçok ürün bakımından (tahıl, bakliyat, meyve, zeytin, pamuk ve bal) dünya organik tarım pazarında önemli bir yere sahiptir. Organik tarım pazarında, ülkemizin payının arttırılmasında gerekli bilgi, birikim ve pratik uygulama yeteneğine sahip ara elaman ihtiyacının karşılanması bu bakımdan çok önemlidir. Bizler de değişen bu dengelere ayak uydurmak amacıyla bölgenin de ihtiyaçlarını da dikkate alarak Kelkit ilçemizde Organik Tarım Programına yoğunluk vermeye başladık. Bu bağlamda, öğretim elemanı kadrosunda 1 Profesör, 1 Dr.Öğr. Üyesi ve 2 Öğretim Görevlisi bulunduran Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulubünyesindeki Organik Tarım Programı, her geçen gün artanyetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen 30 kontenjan ile başlayacak olan Organik Tarım Programından mezun olacak öğrencilerimiz Tarım ve Orman Müdürlükleri bünyesinde ve Organik tarım çiftlikleri, Organik tarım pazarları gibi diğer tarımsal özel işletmelerde rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Programın Kelkit ilçemizdeki organik tarımın canlanmasına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Açılacak olan Organik Tarım Programının başta Kelkit ilçemiz olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olması dileklerimde bulunuyor, programa gelecek öğrencilerimize de şimdiden hoş geldiniz diyorum” sözlerine yer verdi.