ÜNİVERSİTEDEN » AYAY Üniforma ve Yemin töreni gerçekleştirildi
10 Mayıs 2019 Cuma

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencileri düzenlenen yemin töreni ile birlikte  üniformalarını giydi.

Haber: Cüneyt Furkan ŞAHİN - Seda FIRIN

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afşin Ahmet KAYA, akademik personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Üniforma sadece bir iş kolunun günlük kıyafeti değildir

Bölüm öğrencilerine yönelik konuşma gerçekleştiren Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afşin Ahmet KAYA “Üniforma sadece bir iş kolunun günlük kıyafeti değildir. Üniforma aslında bir aileye ve bir değere bağlılığın simgesidir. Şeref ile taşınır hassasiyetle giyilir. Lekelenmez, özen gösterilir. Çünkü ailemizden en kutsalımız ve değerlimizdir. Aile bir bireyin en güçlü tarafıdır. Bir ailenin bir bütünün parçası olunca o aile o bütün kadar güçlü olursunuz. Acılarınız paylaşılır ve azalır. Sevgileriniz paylaşılır ve çoğalır, kimsesiz ve sahipsiz kalmazsınız. En zor anınızda aileniz yardımıza koşar. Bizlerde AYAY bölümü ailesi olarak bütünümüze katılacak olan bu yeni bireylerimizi sevgiyle kucaklıyor, eğitim ve öğretim hayatları boyunca başarılar diliyoruz. Üniforma ve meslek yemin töreniniz hayırlı olsun.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören Türkiye’de ikinci olarak Gümüşhane Üniversitesinde kurulan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün tanıtım filmi ile devam ederken bölüm konuşması ise 1. Sınıf öğrencilerinden Zehiye Erdemli tarafından yapıldı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü tarafından düzenlenen 3. AYAY oyunlarında gösterdikleri başarından dolayı ise Abdulsamet YAVUZ, Furkan KURU, Salih Can AKBAYRAK, Belma MOCO, Gizem Dursun, Kazım SABANCI, Derya KURT, Havva BİRİNCİ ve Zilan TAGAY isimli öğrencilere Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afşin Ahmet KAYA tarafından madalya takdimi yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından üniformalarını giyen öğrenciler yeminlerini ettikten sonra bölüm öğrencileri ve hocalar ile hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.