GÜNCEL » Üç doğru bir yanlışı götürdü
1 Mayıs 2019 Çarşamba

Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde dünyaya gelen 1994 doğumlu Fatih T., madde kullanmaya başlamasının ardından eğitim hayatına ara verir. Madde almak için gerekli parayı sokakta kâğıt toplayarak ve çeşitli işlerde çalışarak kazanır. Yıllar sonra hayatının aşkıyla karşılaşması üzerine yaşamında radikal kararlar alarak hayata tutunmaya kaldığı yerden devam eder.  Mücadelesi ile herkese örnek olur.

Haber: Ecem Burcu Güzel

Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde dünyaya gelen Fatih T., madde kullanmaya başlamasının ardından eğitim hayatına ara verir. Madde almak için gerekli parayı sokakta kâğıt toplayarak ve çeşitli işlerde çalışarak kazanır. Yıllar sonra hayatının aşkıyla karşılaşması ile hayata tutunmaya kaldığı yerden devam eder.

İlkokul eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra şehir dışında lise okuma hayalini gerçekleştirmek için harekete geçer. Fakat ailesinin maddi durumu yüzünden bu hayalini yarıda bırakmak zorunda kalır. Bunun üzerine Fatih T., Gümüşhane Ticaret Meslek Lisesine kayıt yaptırarak ortaöğrenim hayatına başlar. Hayatını değiştiren madde bağımlılığına arkadaş ortamının büyük etkisi ile lisede başlamış olur.

“En çok sevilen bendim ama en çok üzen de”

Madde kullanmaya başlamasının ardından Fatih T., madde almak için gerekli parayı farklı işler yaparak kazanmaya başlar. Kazandığı paranın hepsini maddeye yatıran ve bu yüzden de kirasını bile ödeyemeyecek hale gelir. Bir çay ocağında çalışan çocukluk arkadaşına giderek borç para ister. Bu utanç ile birlikte kirasını ödeyerek köye ailesinin yanına döner. Köye dönmesi ile birlikte oğlunun hal ve tavırlarındaki değişiklikten rahatsız olan annesi, Fatih T.’nin gözlerinde beliren kızarıklık ve kayma ile birlikte oğlunun madde kullanamaya başladığını öğrenir ve dünyası başına yıkılır.

Fatih T., annesinin bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşadığını ve günlerce ağladığını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Bağımlıydım ve yapabilecek hiçbir şey yoktu. Hem üzgün hem çaresizdim. Dört kardeş içerisinde en çok sevilen bendim fakat ailemi en çok üzen de ben oldum. Ailemin benim için üzülmesine daha fazla dayanamadım ve evi terk ettim. Çay ocağında çalışan arkadaşımın yanına gittim. Ona bu illeti bırakacağım konusunda söz vererek yanında çalışmaya başladım."

“Aşk dönüm noktamdı”

Fatih T., hayatının bundan sonrasında karşısına çıkacak ve hayatını değiştirecek olan mucizeden habersiz bir şekilde hayatına devam eder. Bu yaz eşi olacak kişinin hayatını değiştirdiğini söyleyen Fatih T., “Onu gördüğüm günü ilk günkü gibi hatırlıyorum. İlk dikkatimi çeken gülen gözleri olmuştu. O gün bu gözlerinin içi gülen kızın beni ve hayatımı değiştireceğini fark etmemiştim. Onun benim geleceğim olacağını çok sonra anladım. Bir müddet sonra onu aklımdan çıkaramadığımı fark ettim. Bir anda her şeyi unutup işime sıkı sıkı sarıldım.  Her gün işe onu görebilme hevesi ile gittim.” dedi.

Arkadaşlarının olaya dahil olması ile birlikte sevdiği kız, Fatih T.'nin madde bağımlısı olduğunu öğrenir. Büyük üzüntü yaşayan Fatih T., çay ocağına uğramadığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Uzun bir süre sonra sevdiğim kız arkadaş grubu ile çay ocağına geldi. Onu günler sonra ilk kez görmüştüm. O anki mahcubiyetimi, korkumu, sevincimi, utancımı tarif edemem. Sonunda onunla tanışmıştım. Fakat arkadaşları benim bağımlı olduğum konusunda onu uyarınca, onu daha kazanamadan kaybetmiştim. Çaresizlik umudum olmuştu resmen.”

Madde bağımlılığından mühendisliğe

Aşkına karşı duyduğu çaresizlik ve mahcubiyetin ardından değişme kararı alan Fatih T., “Madde bağımlısı Fatih” yerine ismim ve soy ismiyle anılmayı aklına koyar. Hayatına sahip çıkarak değişim kararı alır. Bu süreçte yarım kalan okul hayatına devam ederken büyük hayali olan üniversitede harita mühendisi olarak eğitim almaya başlar.

Sevdiği kızın gözündeki imajını değiştirmekte kararlı olan Fatih T., bu arada boş durmaz ve birçok işte çalışarak ekmek parasını kazanır hale gelir. Bir müddet üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Fatih T., bu süreç içerisinde de çocukluluğundan bu yana gelen resim yeteneğinin farkına varır. Bu durumu kullanarak özel merkezlerde resim öğretmeni olarak görev alır. Değişme nedeninin aşk olduğunu vurguluyor ve sözlerine şu şekilde devam ediyor; “Hayatının değişmesinin ardından sevdiğim kızın karşısına çıkma kararı aldım. Güvenimi toplayıp büyük bir umutla  karşısına çıktım. Bana aile faktöründen dolayı olumsuz cevap verdi. Oysaki ne büyük hayallerle çıkmıştım onun karşısına. Madde bağımlısıyım diye beni istemediler. Çok çalıştım hayatımı, işimi, çevremi kısacası her şeyimi değiştirdim. Üzerime etiket gibi yapışıp kalan bu bağımlılığın olumsuz etkisi ailesinin üzerinde uzun süre daha devam etti. Ama onlar da bir süre geçtikten sonra gerçekten bıraktığıma inanıp sevdiğim kızı bana vermeye razı oldular.”

“Bu yaşam öyküm ile herkese örnek olmaya devam edeceğim”

Son olarak gurur dolu bir ses tonuyla madde bağımlılığı konusunda uyarıda bulunan Fatih T. “Madde bağımlılığı yüzünden yenik düşüp sokak köşelerinde ölmek yerine, hayatımın aşkı, ailem ve dostlarım için değiştim. Bundan sonra hayatımda başarı, sağlık ve huzur dolu bir yaşam süreceğim. Bu benim son başarımdı. Bu yaşam öyküm ile herkese örnek olmaya devam edeceğim.” diyor.