ÜNİVERSİTEDEN » Konuşan Eller Derneği engeli anlattı
21 Aralık 2018 Cuma

Gümüşhane Konuşan Eller Derneği gönüllüleri Torul Yatılı Bölge Ortaokuluna ziyarette bulunarak öğrencilere engelli kavramı hakkında bilgiler verdi.

Haber- Seda Fırın

Gümüşhane Konuşan Eller Derneği gönüllüleri Torul Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere oyunlar, uygulamalar ve dramalar eşliğinde engel kavramının ne olduğu ve kimlere engelli denildiği hakkında bilgiler verdi.

Engelli kavramı empati ve drama yoluyla anlatıldı

Etkinlik süresince zaman zaman, öğrencilere drama etkinliği de yaptıran gönüllüler bu sayede  onların kendilerini engelli bireylerin yerine koymalarını ve onların duygu durumlarını anlayabilmelerini sağladı. Bunun yanı sıra işaret dili ve işaret dilinin öneminden de bahseden gönüllüler, uygulamalar eşliğinde öğrencilere işaret dili yoluyla diyalog kurmayı da öğretti.

Engelli arkadaşlarıyla oyun oynamayı öğrendiler

Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine ise dans ve oyunlar eşliğinde engelli arkadaşlar edindikleri takdirde onlarla nasıl oynamaları gerektiği anlatıldı. iki saat süren etkinlik sonrasında ise öğrenciler görüşlerini şu şekilde dile getirdi : “ Engelli arkadaşlarımın yanına gitmek istemiyordum. Onlardan korkuyordum. Ama etkinlik sonrasında onlara yardım etmemiz gerektiğini ve onların saygı ve sevgiye ihtiyaç duyduklarını anladım.”

Etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını belirten öğrenciler Gümüşhane Konuşan Eller Derneği’ne “ Sizler buraya gelmeseydiniz engellilerin neler yaşadığını bilemezdik. Kendimizi onların yerine koyamazdık. Sayenizde birçok şey öğrendik .” sözleriyle teşekkür etti.