ÜNİVERSİTEDEN » Altın kalpli insanlar ödüllerini aldı
3 Aralık 2018 Pazartesi

Gümüşhane Vizyon dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Gümüşhane’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu.

Haber: Umut Gökdaş, Kadir Tekin, Ömer Yıldızcı, Yunus Koyun, M.Çelebi Akbıyık, İsa Turgut

Gümüşhane Vizyon dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Gümüşhane’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’ 1 Aralık Cumartesi günü Gümüşhane Ramada Otelde gerçekleştirildi. Programa il içinden ve ülke genelinden katılan önde gelen Gümüşhaneliler ödüllerini aldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreninde yapılan anket sonuçlarına dayanarak 19 ayrı kategoride belirlenen isimlere ödüller verilirken 21 isme de "Gümüşhane'ye değer katanlar" kategorisinde plaket verildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Danıştay üyesi Aydemir Tunç, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, il içinden ve ülke genelinden çok sayıda davetli katıldı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’la birlikte yılın onur ödülü alan üç isimden birisi olan Adalet ve Milli Savunma eski bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, burada yaptığı konuşmada yaşamından kesitler aktararak vasiyetinin Gümüşhane’de defnedilmek olduğunu söyledi.

Sungurlu: “Türkiye’nin hiçbir yerinde utanılacak bir hemşehrim yok”

Türkiye’nin her yerinde Gümüşhanelilerin yüzünü güldürdüğünü söyleyen Sungurlu, “Onun için de ‘Türkiye’nin hiçbir yerinde utanılacak bir hemşehrim yok’ sözünü sık sık kullanıyorum. Her yerde başarılı, ahlaklı oldular. Gittikleri her yerde o memleketin insanı gibi orayı sevdiler. Gittiğimiz ve ekmeğini yediğimiz her yer bizim memleketimizdir. Doğduğum ve öldüğümde de nasip olursa gömüleceğim memleket Gümüşhane’dir. Gümüşhane’nin her köyünü, her mezrasını, her yaylasını tek tek bilirim” dedi.

Üç onur ödülünden birisine layık görülen Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da, “Bu ödülü Gümüşhane iş dünyası adına alıyorum. Bu ödül bana sorumluluğumu milyonlarca kat artıran ödül oldu. Bundan sonra bu ödüle daha fazla layık olmak için her saniyemde Gümüşhane’nin sorumluluğunu, Gümüşhane mensubiyetinin üzerimize yüklediği yükü daima hatırlayarak hayatıma devam edeceğim” diyerek konuşmalarını noktaladı.

Zeybek: “310 milyon liralık ekonomik katkı”

Programın devamında konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Zeybek, “Gümüşhane Üniversitemizin 2008 yılı öncesinde dernekleşme aşamasından başlayıp bugüne gelinceye kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın her ile bir üniversite projesinin gerçekten 2 yıl içerisinde fark ettiğimiz en öne çıkan özelliklerinden biri ilimize ekonomik katkı sağlamış olması bir diğeri de sosyal ve kültürel alanda gelişme sağlamış olmasıdır. Bu bağlamda da biz bir araştırma yaptırdık ve kitap haline dönüştürdük. Buna göre Üniversitemizin, ilimize 2017 itibariyle yaklaşık 310 milyon liralık ekonomik katkısı olduğunu tespit ettik. Aynı zamanda Üniversitenin sosyal ve kültürel olarak katkıları ilimize devam ediyor ve gerçekten ülkenin dört bir tarafından gençlerimiz Gümüşhane’de kaynaşıyor, buluşuyor ve Gümüşhane kültürünü tanıyorlar” dedi.

Zeybek: “Emeğin kutsal olduğunu hepimiz biliyoruz”

Konuşmalarına devam eden Zeybek, “Her yerde söylüyorum şayet öğrencilerimizi burada mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde donanımlı olarak mezun edebilirsek bir ömür boyu Gümüşhane’mizin fahri elçiliğimizi yapacaklar. Emeğin kutsal olduğunu hepimiz biliyoruz ama emeğin hatırlanması çok daha önemli. Bu nedenle hem vizyon dergisi imtiyaz sahibimizi hem editörümüzü hem de geceye emeği geçen herkesi kutluyorum çok teşekkür ediyorum ve hayırlı akşamlar diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.