ÜNİVERSİTEDEN » Beşinci Süleymaniye Sanat Günleri düzenlendi
17 Kasım 2018 Cumartesi

Bu yıl Bahçeşehir Kolejinde beşincisi düzenlenen Gümüşhane’nin en büyük kültür sanat organizasyonu Gümüşhane Sanat Günleri, Prof. Dr. Necmettin Alkan’ın tarih söyleşisi ile Yönetmen Said Tuğcu’nun belgesel söyleşisiyle gerçekleştirildi.

Haber: Halit Aydın, Bayram Çarıklı, Cüneyt Furkan Şahin, Merve Sayın

Bu yıl beşincisi düzenlenen Gümüşhane’nin en büyük kültür sanat organizasyonu Gümüşhane Sanat Günleri, 16 Kasım Cuma günü geniş bir katılımla Gümüşhane Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirildi. Programa Gümüşhane Milli Eğitim Şube Müdürü Oltan Balyemez, Prof. Dr. Necmettin Alkan, Yönetmen Said Tuğcu, Gümüşhane Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu, Gümüşhane Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Yaşar İspir ile Gümüşhane Bahçeşehir Koleji öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İnteraktif olarak devam eden program, yönetmenliğini Said Tuğcu’nun yaptığı bol ödüllü Altın Kızlar belgeselinin gösterimi ile başladı. Gösterim sonunda sahneye davet edilen Altın Kızlar belgeseli yönetmeni Said Tuğcu, katılımcılara belgeselin çekiliş sürecini anlattı. Sanatsal filmler çekmeyi daha çok istediğini söyleyen Tuğcu, daha sonraki yıllarda uzun metrajlı bir film de çekmeyi istediğini belirtti. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde Araştırma Görevlisi olan Tuğcu, iletişim fakültesini seçmek isteyen öğrencilerin azimli olması gerektiğini söyledi. İletişim alanında okuyan öğrencilerin devlet alanında iş bulmasının zor olduğunu belirten Tuğcu, bu nedenle bu fakülteyi tercih edecek gençlerin bunu dikkate almaları gerektiğini aktardı. Tuğcu, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdıktan sonra sözlerini cevapladı.

Alkan: “Tarih sadece savaşlardan ibaret değil”

Said Tuğcu’dan sonra sahneye davet edilen Prof. Dr. Necmettin Alkan, tarihin ortaya çıkış sürecini sosyolojik bir dille anlattı. Tarihin sadece savaşlardan, ölümlerden, barışlardan ve anlaşmalardan ibaret olmadığını belirten Alkan, bu olaylar olurken başka yerlerde insanların yaşadığını, bu insanların tarım yaptıklarını, aşık olduklarını, suç işlediklerini, işe gittiklerini yani beşeri olarak hayatlarını devam etmeye çalıştıklarını vurguladı. Tarih anlayışının yavaş yavaş bu tür beşeri durumlara eğilmeye başladığını anlatan Alkan, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sözlerini tamamladı. Program sonunda Gümüşhane Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu bir konuşma yaparak Milli Eğitim Şube Müdürü Oltan Balyemez’e, Prof. Dr. Necmettin Alkan’a, yönetmen Said Tuğcu’ya, organizasyon sorumlusu Zeynel Gündüz’e ve katılımcılara teşekkür etti.

Gündüz: “Kültürel açlığı gidermeyi hedefliyoruz”

Organizasyon sorumlusu Zeynel Gündüz, konuşmasında programların hız kesmeden devam edeceğini aktardı. Kültürel etkinliklere gönül vermiş insanların kültürel açlıklarını gidermeyi hedeflediklerini söyleyen Gündüz, edebiyatı, tarihi, fotoğrafçılığı ve sinemayı ilk defa bir çatı altında topladıklarını ve bunun da Gümüşhane’de bir ilk olduğunu belirtti. Programların her ay devam edeceğini anlatan Gündüz, isteyenlerin organizasyonlara Gümüşhane Sinema ve Edebiyat Kulübü’nün sosyal medya hesaplarından ulaşabileceklerini aktardı. Katılımların gittikçe arttığını vurgulayan Gündüz, programa katılmayı kabul ederek onurlandıran Gümüşhane Milli Eğitim Şube Müdürü Oltan Balyemez’e, Necmettin Alkan ile Said Tuğcu’ya, program için büyük emek harcayan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu ve Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Yaşar İspir’e teşekkür etti.