GÜNCEL » TEMA Vakfından çevreye duyarlılık semineri
14 Kasım 2018 Çarşamba

Gümüşhane TEMA Vakfı Temsilciliği tarafından koruma altındaki çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla seminer düzenlendi. Seminerde konuşan TEMA Vakfı gönüllüsü Yusuf Oral çevre kirliliği, erozyon, su kirliliği ve doğal yaşama sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

Haber: Merve Sayın-Meryem Karadağ

Tema Vakfı Gümüşhane Temsilciliği tarafından Gümüşhane Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda İl Müdürlüğüne ait salonda koruma altındaki çocuklara ekoloji semineri düzenlendi. TEMA Vakfı gönüllüsü Yusuf Oral tarafından öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen seminer büyük ilgi gördü.

TEMA Vakfı temsilciliği tarafından daha duyarlı ve çevre hassasiyeti taşıyan bir nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen seminerde Yusuf Oral yaptığı sunumda, çevre kirliliği, erozyon, su kirliliği ve doğal yaşama sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı. Çevre bilincinin önemini vurgulayan Oral, “Çevreyi kirletmemek adına bizim de yapacağımız şeyler var. Mesela atık yağları lavaboya dökmememiz gerekiyor. Çünkü lavaboya döktüğümüz yağlar kanalizasyon aracılığıyla nehirlere karışarak orada yaşayan canlılara zarar veriyor” şeklinde konuştu.

“Arılar olmazsa insanlığın dört yıl ömrü kalır”

Einstein’in arılar olmazsa insanlığın dört yıl ömrü kalır sözünü hatırlatan Oral, “Doğayı tanımadan sevemeyiz, sevmeden koruyamayız. Bu yüzden okullarda doğa eğitimleri veriliyor. Doğayı biz kendi ellerimizle bozduk ve yine bu yaşanan çevre felaketlerini biz düzeltebiliriz” ifadelerini kullandı.

Oral, sunumunun sonunda gençleri TEMA Vakfına gönüllü olmaya ve 17 Kasım Cumartesi günü Gümüşhane’de gerçekleştirecekleri ‘Toprağa Saygı’ yürüyüşüne davet etti. Seminer boyunca etkinliğe katılan öğrencilere doğa bilincini aşılayan renkli animasyon filmleri izlettirildi.