GÜNCEL » Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane valisi değişti
27 Ekim 2018 Cumartesi

Valiler kararnamesi ile Gümüşhane Valisi Okay Memiş Erzurum Valisi olurken, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Taşbilek Gümüşhane Valisi oldu.

Derleyen: Dicle Kaya, Fadime Güçlü

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Gümüşhane Valisi Okay Memiş Erzurum Valiliği görevine atanırken, Gümüşhane Valiliği görevine de aynı kararname ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Taşbilek atandı.

1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valisi olarak atanan Okay MEMİŞ, yaklaşık iki buçuk yıllık görevinin ardından 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Erzurum Valiliği görevine atanırken, aynı kararname ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Taşbilek Gümüşhane Valisi olarak atandı.

Kamuran Taşbilek Kimdir?

Kamuran Taşbilek 1971 Yılında Sivas ’ta dünyaya geldi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Taşbilek, 1994 yılında Sivas Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine başlangıç yaptı.

Yabancı dil eğitimi almak ve İngiliz Kamu Yönetimini üzerinde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere 8 ay süre ile İngiltere’ de bulunan Taşbilek, Milli Güvenlik Akademisi ’nde akademik eğitimini tamamladı.

Taşbilek, Hadim, Dicle, Akçadağ, Kargı, Honaz, Gökçeada, Kemalpaşa ilçelerinde kaymakamlık  yaptı. Ardından  İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür yardımcısı olan Taşbilek,  son olarak  Gümüşhane Valisi olarak  atandı.