ÜNİVERSİTEDEN » GŞÜ'de "Gençlere Hayat Ver Onlarda Hayat Var" programı düzenlendi
22 Ekim 2018 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesi’nde madde ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Gençlere Hayat ver Onlarda Hayat Var adlı kongre düzenlendi. Altı kanalın canlı yayını ile gerçekleşen programda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık konusunda altı kanalın canlı yayını ile uyuşturucu ve bağımlılık ile ilgili bilgi aktarıldı.

Haber: Fevzi Koç-Abdullah Kaya

Öğrencilerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen programa;  Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Furkan Berber, İl Jandarma Komutanı Abdulkadir Seri, Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Kent Konseyi Müdürü Hasan Pir, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek,  Rektör Yardımcısı Bayram Nazır ile İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan katıldı.

Konuk olarak ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet,  Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melih Yiğitel, Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan  Burhan, İnternet Medya Ve Bilişim Federasyonu Başkanı Süleyman Basa ile Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru‘nun yer aldığı programda katılımcılar aktardığı deneyimleri ile programa katkı sağladılar.

“Gümüşhane suç oranı ve bağımlılıkta örnek model”

Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan’ın konuşmasıyla başlayan programda katılımcılar kendi tecrübe ve gözlemleri ile madde kullanımı ve bağımlılıklar konusunda bilgiler paylaştı ve konunun önemine dikkat çektiler. Madde bağımlılığının büyük kısmının ergenlik döneminde başladığı ve gençlerin bu dönemlerde kolayca madde kullanımına başladığına değinilerek bu sorunun sadece kullananları değil tüm herkesi ilgilendirdiğine ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda medyanın etkisinin büyük olduğu ve arkadaş çevresinin etkisi vurgulandı. Gümüşhane hem suç oranının düşük olması hem de bağımlılık konusunda örnek model olarak gösterildi.