ÜNİVERSİTEDEN » Öğrenciler sınav öncesi Gençlik Şöleni ile motive oldu
20 Ekim 2018 Cumartesi

Gümüşhane Belediyesi Gençlik ve Üniversite Birimi ile Gümüşhane Üniversitesi işbirliğinde gençlik şöleni düzenlendi.

Haber: Seda Fırın-İsa Turgut-Mehmet Salih Akpınar

Gümüşhane Belediyesi Gençlik ve Üniversite Birimi ile Gümüşhane Üniversitesi işbirliğinde öğrencilerin motivasyon kazanması amacıyla gençlik şöleni düzenlendi. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in ev sahipliğinde Sema Doğan Parkı’nda gerçekleşen şölende, Grup Canca ve Dj Âdem sahne performansları ile Gümüşhane halkına eğlence dolu dakikalar yaşattı.

“Şölenlerin devam etmesini istiyoruz”

Gümüşhane Belediyesi ve üniversitemiz ortaklığında yürütülen şenliklerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan öğrenciler “Gümüşhane Belediyesi tarafından yapılan şölenlerden ve etkinliklerden oldukça memnunuz. Bu tür etkinlikler ile birlikte Gümüşhane giderek öğrenci şehri konumuna yerleşiyor.  Bu yüzden şölenlerin arttırılarak devam etmesini istiyoruz” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

“Şenlikler bizi şehre alıştırıyor”

Farklı şehirlerden geldikleri için şehre alışma sürecinin zaman aldığını söyleyen öğrenciler, “O yüzden bu tür etkinlikler bizim için çok yararlı. Çoğunlukla Büyük şehirlerden geldiğimiz için, alışma süreci oldukça zor geçiyor. Fakat yapılan etkinlikler ile birlikte bu süreç bizler için daha da kolay bir hale geliyor” ifadelerini kullandılar.

“Şenlikler Gümüşhane’nin imajını etkiliyor”

Yapılan şenlik ve etkinliklerin Gümüşhane’de bulunan öğrenciler için oldukça motive edici olduğunu dile getiren öğrenciler “Şehre gelirken sıkılacağımızı düşünüyorduk fakat yapılan etkinlik, şölen ve sosyal aktiviteleri gördükçe Gümüşhane’ye alışmaya başladık.  Şenliklerin dışarıdan gelen insanların gözünden bakacak olursak Gümüşhane’nin imajını olumlu yönde etkilediğini düşünüyor ve attırılmasını istiyoruz” dediler.

“Her sınav sonrası şölen istiyoruz”

Sınavlarının yaklaşması ile birlikte stres altında bulundukları belirten öğrenciler “Sınavların başlamasına yaklaşık 2 hafta kala yapılan bu etkinlikten oldukça memnun kaldık. Sınav öncesi bizi motive eden bu şenliklerin her sınav sonrasında da sıklıkla yapılarak bizi daha çok motive etmesini istiyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Grup Canca: “İnsan yaşadığı şehri kendisi güzelleştirir”

O Ses Türkiye yarışmasında gösterdiği muhteşem performans ile kısa sürede sosyal medyada büyük bir üne kavuşan Gümüşhane’nin gözde müzik grubu Grup Canca’nın solisti Oytun Eleman ise sahne aldıkları şenlik sonrası şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizin memleketimize büyük bir katkısı var. Memleketimiz sosyal açıdan biraz kısıtlı olsa da öğrencilerimizi elimizden geldiğince eğlendirmeye çalışıyoruz. Onlara tavsiyem şudur ki onlarda mutlaka bu fırsatları değerlendirsinler. Çeşitli etkinlikler düzenleniyor bu etkiliklere katılım sağlasınlar. İnsan yaşadığı şehri kendisi güzelleştirirmiş.  Bu sebepten üniversitemizde her ay en az bir kere çeşitli etkinlikler yapılmalı ve bu sayede öğrencilerin, birbirleriyle tanışmaları, kaynaşmaları ve şehre alışmaları sağlanmalı.”