ÜNİVERSİTEDEN » Gümüşhane Üniversitesinde kan bağışı etkinliği
19 Ekim 2018 Cuma

Gümüşhane Üniversitesi kampüsünde Kızılay ekibi tarafından gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Fevzi Koç

Gümüşhane Üniversitesi B kapısı girişinde Kızılay tarafından geniş çaplı kan bağışı etkinliği düzenlendi. Etkinlik 18 ve 19 Ekim tarihlerinde Kızılay ekiplerine ait tır ile geniş çaplı bir biçimde gerçekleştirildi. Kan bağışına katılım ile ilgili Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Doktor Gülseren Oğuzhan Çıtlak şunları söyledi: “Üniversite öğrencilerinin kan bağışına katılımı öğrenci sayısına oranla oldukça iyi, ortalama olarak kabaca gelen her ekipten 40 ünite kan alıyoruz, bugün ise kurduğumuz büyük etkinlikle katılım çok daha iyi buradan 100 ünite kan almayı planlıyoruz. Öğrencilerin kan vermede en büyük sorunu iğne korkusu ve öğrencilerin ön yargısı öğrenciler işlem esnasında rahatsızlanacakları ve sorunlar yaşayacaklarını düşünüyorlar, bu konuda eğitimler vererek konun önemini anlatıyoruz. Sivil vatandaşta ise konuyla alakalı duyarsız öğrencinin ise bilgisi var fakat ön yargılı. Üniversitede öğrencilerin katılımı çok yaygın olduğu için sıkça burada bağış etkinlikleri düzenliyoruz bu etkinlik bittikten sonra da önümüzdeki hafta iki günü üniversiteye ayıracağız. Öğrencilere eğitimler vererek, küçük hediyeler vererek bu yönde katılıma teşvik ediyoruz. ”