ÜNİVERSİTEDEN » İletişim Fakültesinde yeni öğrencilere oryantasyon toplantısı düzenlendi
3 Ekim 2018 Çarşamba

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon toplantısında, İletişim Fakültesi ve bünyesinde yer alan Medya Merkezi uygulama birimleri hakkında ayrıntılı olarak bilgi verildi.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon toplantısı düzenlendi. İletişim Fakültesi Amfi Salonunda düzenlenen oryantasyon toplantısına Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri, Öğrenci İşleri Şube Müdürü Bayram Kayhan ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, öğrencilere 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyerek fakülte hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin fakülteden mezun olurken donanımlı bir şekilde ayrılmaları gerektiğini dile getiren Çalışır, “Dört yıl inanın ki çabuk geçecek. Bu nedenle bu dört yılda kendinizi geliştirmeniz ve geldiğiniz gibi gitmemeniz için uygulama birimlerinde aktif olarak yer almanız size çok şey katacaktır” ifadelerini kullandı. Ardından konuşmasını yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan, “Gazetecilik bölümü olarak çeşitli aktiviteler yapacağız. Bu kapsamda yerel basınla bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bunları size duyuracağız. Aynı zamanda ilgi alanlarınıza uyan ve çalışmaktan keyif alacağınıza inandığınız uygulama birimlerinde görev almanızı tavsiye ederim” şeklinde konuştu. Toplantının devamında öğrencilere yönelik hazırladığı kapsamlı bir sunumla öğrencileri bilgilendiren Öğrenci İşleri Şube Müdürü Bayram Kayhan, öğrencilere ders kaydı süreci, mezuniyet ve ara sınavlar, çift ve yan ana dal ile not sistemi hakkında bilgi verdi.

UYGULAMA BİRİMLERİ VE ÖĞRENCİ KULÜPLERİ TANITILDI

Oryantasyon toplantısı, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tanıtım filminin gösteriminin ardından Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Öztürk, İletişim Fakültesi öğrencilerinin derslerde edindikleri teorik bilgileri uygulama birimlerinde pratiğe dönüştürme imkanına sahip olmalarının çok büyük avantaj olduğunu belirten bir konuşma yaptı ve toplantı uygulama birimlerinin tanıtımlarıyla devam etti. Bu kapsamda İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan dokuz uygulama birimi, koordinatör hocalar tarafından öğrencilere ayrıntılı olarak tanıtıldı. Buna göre Gün TV uygulama birimini Arş. Gör. Haşim Demirtaş, GÜFA uygulama birimini Arş. Gör. Said Tuğcu, Gifhaber uygulama birimini Arş. Gör. Elif Türten, Haber Merkezi uygulama birimini Arş. Gör. Esra Dudu Karaman, Kampüs FM uygulama birimini Arş. Gör. Şadiye Kotanlı Kızıloğlu, Sosyal Sorumluluk ve Proje uygulama birimini Arş. Gör. Fatih Aksoy, İletişim ve Organizasyon uygulama birimini Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez ve Tasarım Birimini de Dr. Öğr. Üyesi Bilge Çağlar tüm yönleriyle tanıttı. Yapılan sunumların ardından Dr. Öğr. Gör. Burak Türten fakültenin aktif öğrenci kulüpleri olan Sinema Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü ve Çaylak Reklamcılık Kulübü hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.