GÜ'de Aile Sağlığı Merkezi açıldı
ÜNİVERSİTEDEN » GÜ'de Aile Sağlığı Merkezi açıldı
28 Haziran 2018 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan bir protokolle, üniversitemiz tarafından eskiden ÖSYM bürosu olarak kullanılan tarihi binanın, Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmasına karar verildi.

Başta üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz olmak üzere, çevrede bulanan bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek olan merkez, sonrasında Diş Tedavi ve Fizik Tedavi Merkezleri ile hizmet kapsamını daha da artıracaktır. Gümüşhane Üniversitesi’nden daha öncesinde böyle bir talepte bulunulduğunu ve fiziki mekân sıkıntısından ötürü bu taleplerinin karşılanmadığını dile getiren Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Engin Pehlivan konuşmasında, “Uzun süreden beri üniversitemizde sağlık hizmetinin yerinde giderilmesini düşünüyorduk. Taleplerimiz doğrultusunda fiziki mekân sıkıntısı giderildikten sonra çalışmalarımızı hızlandırarak bu merkezi açtık. Bu konu ile ilgili olarak da üniversitemizdeki hem akademisyenlerimize ve ailelerine hem de öğrencilerimize yerinde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti sunma amaçlı olarak bir Aile Sağlığı Merkezi açtık. Şuan itibariyle Aile Hekimliği olarak hizmet verecek birimimiz, ilerleyen zamanlarda üniversitemiz işbirliğiyle Ağız Diş Sağlığı, Fizik Tedavi, Danışmanlık Hizmetleri ve Ruh Sağlığı Danışmanlık Hizmeti olarak hizmet vermesini düşünüyoruz. Bu gelişme, üniversitemizin tamamıyla ilimiz ile bütünleştiğinin açık bir göstergesidir. Bunun yanında ayrıca üniversitemiz ile özellikle sağlık alanında işbirliği ve koordinasyon geliştirme açısından çalışmalarımız devam etmektedir. Bu adım,  bir başlangıç. Şimdiden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve üniversite yönetimimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

"Sağlığımızı kaybettiğimizde, hiçbir şeyin değeri olmadığını anlıyoruz"

Üniversitemizde açılan Aile Sağlığı Merkezi’nin kendileri açısından büyük bir ihtiyacı karşıladığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek isekonuşmasında şunları dile getirdi: “Öncelikle her şeyin başı sağlıktır. Sağlık,bize verilen en büyük nimettir. Kanuni Sultan Süleyman’ın da ifade ettiği gibi ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.’ Sağlık, insan hayatı için en önemli konulardan birisidir. Sağlık sorunları da hayatımızın ayrılmazbir parçasıdır. Kimimiz az, kimimiz çok fazlaca bu büyük sorunlarla uğraşmak durumunda kalıyoruz.Sağlığımız olmadan düzgün çalışamıyoruz, hiçbir işimizi yapamıyoruz,dünyalar bizim olsa bile asla mutlu olamıyoruz.  Sağlığımızı kaybettiğimizdebize dünyaları verseler, hiçbir şeyin değeri olmadığını anlıyoruz. En önemlisi de hayattan zevk alamıyoruz. Bu nedenden dolayı üniversitemizde artan öğrenci sayımızla birlikte,sağlık hizmetlerinin yerinde giderilmesi amacıyla Aile Sağlığı Merkezi’ne olan ihtiyacımızdaartmış oldu. Bizler de hem personelimiz hem de öğrencilerimiz adına böyle bir merkezin üniversitemizin ihtiyacına cevap verebileceğini düşündük. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol sonucundaüniversitemiz bünyesinde daha öncesinde ÖSYM bürosu olarak kullandığımız binanın, Gümüşhane 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi olarak açılmasına karar verdik. Tabi bu merkezimiz ilerleyen zamanlarda kendi içinde açılacak yeni birimlerle birlikte daha kapsamlı bir şekilde hizmet verecektir. Bu güzel merkezi bizlere kazandıran başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Engin Pehlivan’a ve emeği geçen üniversitemiz yönetimine çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”