GÜ'de Gümüşhane turizminin geleceği konuşuldu
ÜNİVERSİTEDEN » GÜ'de Gümüşhane turizminin geleceği konuşuldu
20 Nisan 2018 Cuma

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Üniversitesi BESYO Çok Amaçlı Salonunda “Gümüşhane Turizmin Geleceği ve Ramada Otelinin Bölge Turizmine Katkısı” konulu konferans gerçekleştirildi.

Haber&Fotoğraf: Dicle Kaya, Hediye Canan İvdil

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gezi Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Çalık’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferans, Gümüşhane Ramada Oteli Sahibi Zekai Araz ve Genel Müdürü Veysel Sezen’in “Gümüşhane Turizmin Geleceği ve Ramada Otelinin Bölge Turizmine Katkısı” konulu sunumuyla devam etti.

Araz, yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin çok eskiye uzanan tarihi bir şehir olduğunu belirterek, “İlimizin gerçek tanıtımıyla birlikte turizme katkısını bazı yatırımlarla karar vermekle birlikte üniversitemizin ve desteğiyle beraber Gümüşhane’de turizm ortamı oluşturmak amacıyla yola çıktık.” dedi.

Ayakkabı boyacılığından beş yıldızlı otel sahipliğine

İş hayatına küçük yaşlardan itibaren ayakkabı boyacılığıyla başladığını belirten Araz, daha küçükken zeytin kutusunu kumbara olarak kullandığını anlatarak öğrencilere şu önerilerde bulundu: “İhtiyacınız olan konularda önceden plan yapmadan yola çıkmayın. Paranın kazanılması kolay değildir. Para kazanan harcamasını da ona göre yapmalıdır.” Araz, Gümüşhane’de ticarete başladığı dönemlerde ihtiyacın ne olduğunu araştırarak uygun altyapıyı oluşturma kararı aldığını belirterek Ramada için kullandığı mekânı aslında yap-sat amaçlı kullandığı bir yer olduğunu söyledi.  Başta üniversite olmak üzere birçok yerden bilgi aldığını dile getiren Araz, bu araştırmalarda Gümüşhane’de turizme dayalı bir otelin eksikliğini bulduklarını ve buna yönelik bir otel açtıklarını dile getirerek Ramada’yla birlikte  Gümüşhane turizmine katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını bile getirdi.

"Ramada Otel Gümüşhane’ye değer kattı"

Araz’ın konuşmalarından sonra Ramada Oteli Genel Müdürü Veysel Sezen ise konuşmalarına Ramada’nın Gümüşhane’ye katkılarından bahsetti. “Ramada Otel Gümüşhane’ye değer kattı” diyerek konuşmalarına başlayan Sezen, “Ramada otel olarak katıldığımız yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda Gümüşhane’nin tanıtımını yapıyoruz. Bu sayede Gümüşhane’ye gelmeyi cazip hale getirmiş oluyoruz.” dedi. Ramada Gümüşhane’nin istihdama katkıda bulunduğunun altını çizen Sezen, otelde yaklaşık 50 personelin çalıştığını bildirdi. “Biz bu oteli bölgenin insanıyla götürmek zorundayız. Dışarıdan gelen misafirlere Gümüşhane’yi alıştırmalıyız.” diyen Sezen, yüksek kapasiteye çıktıkları sürece çalışma kapasitelerinin de o kadar yükseleceği vurgusunda bulundu. Ayrıca eğitime de katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getiren Sezen, örneğin yemek kursu açarak dönem dönem katılımlar sağladıklarını ve yaz dönemi için stajyerler seçeceklerini söyledi. Eğitimin yanı sıra çevre ve ekonomiye de çok büyük katkıda bulunduklarını dile getiren Sezen, Ramada’nın Gümüşhane için bir değer olduğunu tekrar hatırlattı.