İLETİŞİM » Duayen Görüntü Yönetmeni ile atölye çalışması yapıldı
26 Mart 2018 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından Duayen Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı ile “Sinemada Görüntünün Dili” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşi sonrası Görüntü Yönetmeni Çakmakçı tarafından uygulamalı atölye çalışması yapıldı.

Haber: Cansu Demir

Fotoğraf: Mehmet Emin Yücel & Efe Can Aktaşlı

Gümüşhane Sinema Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte Duayen Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından uygulamalı atölye çalışması yapıldı. Duayen Görüntü Yönetmeni tecrübelerini aktarırken aynı zamanda ışık kullanımı, kamera açıları gibi konularda da uygulamalı eğitim verdi. Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerinin katıldığı eğitimde etkili ışık kullanımı ile ışık türlerini açıkladı. Çakmakçı, “Işığı yüzün geometrisine göre değerlendirirsiniz. Gölge yaptığımız yerler çok fazla dikkat çekmez.” açıklamalarında bulundu. Işık kullanımının ardından kamera açılarını anlatan Çakmakçı, kullanılan açıların çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca açı kullanımının izleyici üzerinde nasıl bir iz bırakacağını da anlatan Çakmakçı, hangi açılarla nasıl bir etki bırakacağımızı uygulamalı olarak anlattı. Uygulamalı atölye eğitimi soru-cevap kısmının ardından sona erdi. Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Burak Türten, bu tür eğitimlerin ve etkinliklerin devamı geleceğini belirtti.