ÜNİVERSİTEDEN » GÜ Rektörü'nden Meclis İdare Amiri’ne Ziyaret
25 Mart 2018 Pazar

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ankara ziyaretleri kapsamında Gümüşhaneli hemşehrimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri olan Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ı makamlarında ziyaret etti.

GÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır ve öğretim üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen ziyarette GÜ Rektörü, kuruluş aşamasında olan Gümüşhane Üniversitesi Vakfı hakkında bilgi verdi. Gümüşhane Üniversitesi için büyük önem arz eden vakıf çalışmalarını hızlandırmaya çalıştıklarını belirten GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Vakfımızın kuruluşunun temel amacı, dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı tanımak ve öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarına maddi desteği artırmaktır. Öğretim üyelerimizin şehrimizde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ürettiği bilimsel bilgileri ilk elden şehrimizle paylaşarak, şehir-üniversite bütünleşmesine katkıda bulunacaklardır.  Vakfın önemi burada ortaya çıkmaktadır.” dedi.

İstişare çalışmalarını devam ettirdiklerini ve yapılan ziyaretlerin de bu amacı taşıdığını belirten GÜ Rektörü Prof. Dr. Zeybek, vakfın kuruluşuna katkı sağlayacak herkesin deneyiminden ve birikiminden faydalanmak adınayapılacak her türlü katkıya kapılarının açık olduğunun altını çizdi. TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, kurulacak olan Gümüşhane Üniversitesi Kalkınma Vakfı’nın üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olması temennilerinde bulundular.