ÜNİVERSİTEDEN » Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO Üniralli’de Birinci oldu
20 Mart 2018 Salı

“Ulusal 4. Üniversiteler arası Ambulans Rallisi (Uniralli)” yarışmasında Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Birinci oldu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Paramedik Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen Bahçeşehir Üniversitesinin ev sahipliğinde 16-17 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Ulusal 4. Üniversiteler arası Ambulans Rallisi (Uniralli)” yarışmasında Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri “Kadriyak Aciller Etabı”nda birinci olarak Üniversitemizi ve Meslek Yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler.

Yarışmada  travma, kardiyak aciller, solunum acilleri, pediatrik aciller, çevresel aciller,  taşıma etabı olmak üzere toplam sekiz etapta, 20 üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri kıyasıya yarıştı. Bu yarışma paramedik öğrencilerinin hastane öncesi acil bakım protokolleri ve son güncel kılavuz bilgilerini eşliğinde acil olgulara karşı yaklaşımlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yılda bir kez düzenleniyor.

Yarışma, ülke genelinde 20 Üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okullarının  İlk ve Acil Yardım Programlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmada, Üniversitemizi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencilerinden Şeyma Göktaş, Emin Yıldırım ve Taner Akkaya temsil etmiştir. Öğrenciler bu yarışmaya Öğr. Gör. Hatice Demirağ ve Öğr. Gör. Aynur Cin hocalarımız tarafından 4 aylık bir süre zarfında hazırlandı.