GİF'te Kırmızı ve Hemdiye belgesellerinin gösterimi yapıldı
İLETİŞİM » GİF'te Kırmızı ve Hemdiye belgesellerinin gösterimi yapıldı
20 Mart 2018 Salı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Kırmızı ve Hemdiye adlı belgesel filmlerinin gösterimi yapıldı. İletişim Fakültesi Amfisi'nde yapılan gösterime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Nilay Erol

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Kırmızı ve Hemdiye adlı belgesel filmlerinin gösterimi yapıldı. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Amfisinde gerçekleştirilen gösterime öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 3. sınıf öğrencisi Abdurrahman Demir'in yönetmenliğini yaptığı "Kırmızı" belgeselinde, çocuklarının olmamasından dolayı eşiyle boşanmak zorunda kalan ve bu durumda psikolojik bir sarsıntı yaşayan Sultan Özcan'ın hayat hikayesi anlatılıyor.

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 2. sınıf öğrencisi Tolunay Tekmek ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Hasan Erdoğmuş tarafından çekilen "Hemdiye" belgeseli ise, eşinin vasiyeti üzerine taraftarı olduğu Trabzonspor maçlarını kaçırmadan izleyen ve herkes tarafından tanınan Hemdiye Asan'ın hikayesine yer veriyor.

Belgesel film kadrosu çekim süreçlerinden bahsetti

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü Başkanı Tolunay Tekmek yaptığı konuşmada, "Bugün burada sizlerle olduğumuz için çok mutluyuz. Sizlerle 2017 yılında Türkiye'de  belgesel dalında en çok ödül alan Kırmızı belgeselimizi ve Trabzon'da çekimlerini tamamladığımız Hemdiye belgeselimizi paylaşacağız. Ürettiğimiz filmlerin yanı sıra size güzel bir haberimiz daha var. Türk sinemasının efsanevi Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, 23 Mart Cuma günü bizlerle olacak. Sinema Kulübü olarak etkinliklerimize devam edeceğiz." dedi.

Belgesel film çekiminin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Kırmızı belgeseli Yönetmeni Abdurrahman Demir; "Belgesel çekimi öncesinde Sultan teyzeyi ikna etme konusunda çok zorlandık. Ancak uzun uğraşlar sonunda başarılı olduk. Çekim esnasında diğer aile üyeleri tarafından defalarca kovulmamıza rağmen pes etmedik. Belgeselimizi en iyi şekilde tamamlamak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Filmimizin beğenilmesi ile tüm yorgunluğumuz gitti." açıklamasını yaptı. Belgesel film gösterimi katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.