ÜNİVERSİTEDEN » Üniversite Sektör Buluşması: Mutfak Üzerine Söyleşi
30 Ocak 2018 Salı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu  (SBMYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından “Mutfak Üzerine Söyleşi”konulu bir söyleşi programı düzenlenecektir. 13 Şubat 2018 tarihinde Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenecek söyleşi programına, alanında uzman olan Ankara Radisson Blu Otel Executive Chef Ramazan Uğur Gömeç ve Gümüşhane Ramada Otel Executive Chef Mevlüt Efe Alimoğlu konuşmacı olarak katılacak ve katılımcılara sektör hakkında bilgiler verecekler.

Mutfağın bir toplumun kültürünü yansıtan en önemli öğelerden biri olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, amaçlarının üniversite-sektör ve üniversite-şehir buluşmasında alanında uzman kişilerin gözünden sektörü daha iyi tanımak ve tanıtmak olduğunu belirtti. Rektörümüz açıklamasında ayrıca şu noktalara da değindi: “Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümümüz tarafından düzenlenecek olan bu söyleşi programının, gelecekte bu sektörde boy gösterecek olan öğrencilerimize faydalı katkılar sunacağını umuyorum. Özellikle önemli bir istihdam kaynağı oluşturan yiyecek ve içecek sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek gayretinde olan bu bölümümüz, sektörün önemli temsilcilerinden şefleri üniversitemize getirerek, üniversite-sektör buluşmasına katkı sağlamış olacak. İlgili söyleşinin sadece bu bölümde okuyan öğrencilerimizin dışında, konuya ilgi duyanidari ve akademik kadroya ve sektör temsilcilerine de faydalı olacağı kanaatindeyim. Gerek turizm sektöründe ve gerekse de yiyecek içecek sektöründe karşılaşılan sorunların anlatılacağı ve sorunlara çözüm önerilerinin sunulacağıkapsamlı bir program gerçekleşecek.Amacımız, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin ufkunu açmanın yanı sıra, alanında uzman kişileri öğrencilerle karşılaştırıp, üniversitenin sektörle yan yana yürümesinin önemine de dikkat çekmektir. Ayrıca alanında deneyimli executive şeflerin gözünden turizm sektöründe mutfağın önemini vurgulamak ve aşçılık mesleğinin incelikleriyle anlatılmasına olanak tanımakda söyleşinin temel amaçlarını oluşturmaktadır.” dedi.