İLETİŞİM » Üniversitemiz İletişim Fakültesine iki ödül birden
23 Ocak 2018 Salı

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, 5. BAK SETEM Akademi Ödülleri töreni, tarihi Beyoğlu Atlas Sineması'nda gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu gecede Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten "Kamyon" belgesel filmi ile En İyi Yönetmen, İletişim Fakültesi öğrencimiz Abdurrahman Demir ise "Kırmızı" belgeseli ile En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından 5. BAK SETEM Akademi Ödülleri töreni düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu gecede Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten "Kamyon" belgesel filmi ile En İyi Yönetmen, İletişim Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Demir ise "Kırmızı" belgeseli ile En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü.

Oyuncu Janset Paçal'ın sunumu ile Beyoğlu Atlas Sineması'nda gerçekleşen ödül törenine SETEM Başkanı, Yapımcı ve Yönetmen Mehmet Güleryüz, pek çok davetli ve sinemasever katıldı.

Ödül sayısı 20'ye yükseldi

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Öğr. Gör. Burak Türten, "Ödül almak motivasyonları iyi yönde etkiliyor. Yeni projelerimiz için atacağımız adımlarda daha cesur olmamızı sağlıyor. Bir anlamda da Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinin adını bu tür prestijli platformlarda, sanatsal festivallerde duyuruyor. Ayrıca film çekmek de, çekilen filmin ödülle taçlandırılması da mutluluk verici. Bu anlamda her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz Üniversitemiz Rektörü, aynı zamanda Dekanımız olan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek hocamıza çok teşekkür ederim." açıklamasını yaptı. Kırmızı belgeseli Yönetmeni Abdurrahman Demir ise, "Bir öğrencinin hayali, emek vererek yaptığı bir işin ödüle layık görülmesi ve izleyenler tarafından beğenilmesidir. Yüzlerce film arasından bizim filmimiz seçiliyorsa iyi bir iş çıkarmışız demektir. Böylesi güzel işlerle üniversitemizi temsil etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.