İLETİŞİM » Ödüllü Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Zengin ile “Fotoğraf Sanatı ve Işık”
18 Aralık 2017 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından National Geographic ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin ile “Fotoğraf Sanatı ve Işık” konulu söyleşi programı düzenlendi. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Haber: Cansu Demir

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından düzenlenen National Geographic ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin ile “Fotoğraf Sanatı ve Işık” konulu söyleşi programı Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Söyleşi programına birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Söyleşi programı Mustafa Zengin’in fotoğraflarından oluşturulup TRT'de yayınlanan “Şehirler ve Şiirler” sunumu ve sanatçının kendisine ait foto sunumu ile başladı. Gösterimden sonra Zengin, fotoğrafta ışık kullanımı ve fotoğraf açılarından bahsetti.

“Ben kendimi fotoğraf izleyerek geliştirdim”

Birçok fotoğrafından ödül alan Mustafa Zengin bu başarılara nasıl ulaştığını şöyle anlattı: “Ben kendimi fotoğraf izleyerek geliştirdim. Sürekli fotoğraf izliyorum ve anlamaya çalışıyorum. Kendi kafamda tasarlıyorum. Ben hiç eğitim almadım. Fotoğrafları izleyerek ve bunları uygulayarak öğrendim. Ben bir fotoğrafı çekmek için saatlerce uğraşıyorum. Çekmeden önce nasıl bir fotoğraf olacağını aklımda canlandırıyorum ve bunu gerçeğe dökmek için uğraşıyorum. Fotoğrafı aslında makine değil beyin çekiyor.”

“Ben şimdiye kadar hayalimde çektiğim fotoğrafların uygulamada yalnızca %10’unu çekebildim. Hedefim kalan %90’ı çekmek. Sonuna kadar devam edeceğim. Bu işin sonu yok.” diyen Zengin, büyük zorluklarla çektiğini anlattı. Programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Mustafa Zengin’e, Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Burak Türten tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.