ÜNİVERSİTEDEN » Gümüşhane’de ‘Etkili İletişimle Kendini Keşfet’ konferansı düzenlendi
15 Aralık 2017 Cuma

Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Etkili İletişimle Kendini Keşfet’ konulu konferans Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen konferansa İletişim Uzmanı (Eğitmen, Danışman, Koç) Sema Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Konferansta Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir,öğrenciler, yanı sıra davetliler yer aldı.

Haber & Fotoğraf: Zeynep Hafiye Gülcan, Oğuzhan Özbek

Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Etkili İletişimle Kendini Keşfet’ konulu konferans 14 Aralık Perşembe Günü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen konferansa İletişim Uzmanı (Eğitmen, Danışman, Koç) Sema Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Bir eğitimin başarısı daha çok anlatıcı kişinin dinleyenlere yaklaşmasıyla mümkün olduğunu söyleyen İletişim Uzmanı Sema Özdemir: “Hayatta yapabileceğinizin en iyisini yapın.” ifadelerini kullandı. Tarihten bu yana haberleşmek için öncelikle iletişim kurmamızın gerektiğini söyleyen Özdemir, insanın ilk iletişimi çevresiyle kurmadığını, kendisiyle kurmaya başladığını belirtti. Bütün çabayı mutlu olmak için harcadığımıza dikkat çeken Özdemir, insanoğlu mutlu olmadığı sürece hiçbir iletişimin içinde bulunmadığını vurguladı.

Birden çok kişiye ulaşmak isteyen bir kişinin farklı kanalları kullanması gerektiğini belirten Özdemir, “Biri mesaj gönderiyorsa mesajının kalitesinden, hangi kanalı kullandığından, o kanalın açık mı, kapalı mı olduğundan haberdar olması gerekir. Mesela radyo kanallarını bulmak için frekans ayarı yapmada çaba harcıyoruz. Biz de insanlarla iletişim kurarken onların kanal ayarlarına olması gereken kanaldan ulaşmalıyız. Bir insanı hiç kimsenin anlamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Herkesin anlaşabildiği, kendini anlatabildiği mutlaka birileri vardır. Önemli olan nokta ben dilinde durum bildirmek. Yapmanız gereken öncelikle sıkıldığınız, üzüldüğünüz durumu karşı tarafa zaman, mekan belirterek izah edilmesi." dedi.

"İnsan bir sonraki adımı düşünmeli"

İnsanın gelişen, değişen bir varlık olduğunu ifade eden Özdemir; “İnsan öncelikle bir sonraki adımı düşünerek, kendini geliştirerek ama bugününü de unutmadan hareket etmeli.” şeklinde konuştu. Özdemir, objektif değerlendirme yapabilmek adına öncelikle insanın kendisini tanımasının gerektiğini belirterek, insanların beyninin ‘me-ma’ gibi olumsuz ekleri algılamadığını söyledi. İnsanın ne istemediğine değil ne istediğine odaklanmamıza vurgu yapan Özdemir, hayatta insanın ne istediğini her zaman hedefe denk getiremediğine dikkat çekti. Özdemir, olumsuz düşüncelerin birer düşünce virüsünü oluşturduğunu ifade ederek, iletişimin temelinde insanların ne yapabileceğine odaklanması gerektiğini belirtti. İnsanın bir konu da yapabileceklerine odaklanması iletişime çözüm getireceğinden söz eden Özdemir, iletişimin baş temel konusunun insanın kendisinin ne yaptığına bağlı olduğunu söyledi.

Özdemir, insanların belli başlı iletişim modellerine göre hareket ettiğini söyleyerek ‘Kazan Kazan’ modelinin bunlardan biri olduğunu belirtti.  İki tarafın da karşılıklı olarak kazanç elde etmesinin daha doğru olacağını ifade eden Özdemir, kurulan iletişimle böylelikle paydaşlık içinde olunduğunu dile getirdi. Özdemir, iletişim sonunda mutlu olmak adına ‘kazan kazan’ politikasının uygulanması gerektiğine vurgu yaparak, kişinin öz saygısının öneminden bahsetti. Konferans programı, Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan’ın İletişim Uzmanı Sema Özdemir’e plaket, çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.