GÜNCEL » Genç Memur-Sen'den Kudüs ile ilgili basın açıklaması
14 Aralık 2017 Perşembe

Genç Memur-Sen tarafından üniversite kampüsünde Kudüs ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Haber: Büşra Coruh&Sümeyye Altun

Fotoğraf: Büşra Coruh

Genç Memur-Sen tarafından üniversite kampüsünde düzenlenen basın açıklamasında Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanınma kararı protesto edildi. Basın açıklamasını Genç Memur-Sen İl Başkanlığı adına yapan Üniversite Komisyon Başkanı Erhan Tunç, “Küresel dünya sisteminin çatırdamasıyla ortaya çıkan endişe, emperyalistleri gün geçtikçe daha da korkutmakta ve iktidarını sabit kılabilmeleri adına şiddetin boyutunu gün geçtikçe derinleştirmektedir. Ekmeğini şiddet üzerinden kazanıp bu şer odaklarının son hamlesi; bütün inançların kutsal sayılan, yüce Allah’ın mesajını insanlığa iletmeleri üzere görevlendirdiği peygamberlerin birçoğunun yaşamış olduğu, kısaca her şeyin başladığı yer olarak tanımlayabileceğimiz insanlığın ortak mirası Kudüs’ün, İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesidir.” dedi.

“Kudüs için direniş insanlık için diriliştir

"Kudüs için direniş insanlık için diriliştir" diyen Tunç, "Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık bugün, olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla berber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır. Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir gerçekliğe sahip değildir. Bu vesileyle bizlere desteğini esirgemeyen Üniversite Rektörümüze, Yönetimine ve geleceğin mimarı olan öğrenci kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.