KÜLTÜR-SANAT » Serkan Toksoy ile Bir Durum Bir Çıkış
6 Aralık 2017 Çarşamba

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı programında Öğretim Görevlisi olan Serkan Toksoy, "Bir Durum Bir Çıkış" adlı resim sergisi düzenledi.

Haber&Fotoğraf: Destina İlhan

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı programı Öğretim Görevlisi Serkan Toksoy, "Bir Durum Bir Çıkış" adlı resim sergisi düzenledi. Öğr. Gör. Serkan Toksoy, "7 yıldır buradayım. 2012 yılında Gümüşhane'de bir ebru sergisi açmıştım. İki tane konserim oldu. Aynı zamanda müzikle uğraşıyorum. Heykel sergisi organize ettik ve daha sonra halkla ilişkiler üzerine bir söyleşimiz oldu. Profesyonel olarak 2004'ten sonra resimle uğraşmaya başladım ama bunun öncesinde çocukluğumdan beri resimle uğraşıyordum. Ağabeyim resim öğretmeni olduğu için ondan etkilendim. İlkokulu bitirince öyle bir şartlanmam oldu. Başka bir yöne sapmadım, yolum belliydi." dedi.

Resimlerin hepsinin kendi çizimleri olduğunu belirten Toksoy, "Sanatla uğraşanların büyük çoğunluğu biraz depresiftir. Mutsuzsam onu bir yere aktarma ihtiyacı hissediyorum. Mutlu olduğumuz an bir yere bir şey aktarma ihtiyacı hissetmeyiz. Ben bu çizgiyi seçtim. Kimi ressam doğayı aktarma ihtiyacı hisseder ya da portre çizer. Çerçeveler resme dahildir. O yüzden serginin adı Bir Durum Bir Çıkış. Resimlerde bir kaçış var, bir çıkış var. Yaptığım resimler tamamen soyut değil kavramsal resimlerdir aslında bakarsanız. Bir şeyler demek istiyorsam, bunu yapmak zorundayım." dedi.

"Sanat iç dünyanın yansımasıdır"

Öğr. Gör. Toksoy, "Sanat iç dünyanın yansıması. Ressam kendi iç dünyasından bir şey anlatır. İzleyici ya kendinden bir şeyler bulur o resimde ya da bulamaz. Benim sizin gördüğünüz resimden bir şey çıkarmanız gibi bir kaygım yok. Ben sadece bir şey söylemek istemişimdir alabilen alır alamayan alamamıştır. Gümüşhane'de böyle bir kültür oluşmamış, daha doğrusu Türkiye'de yok. Aynı sergiyi Çorum'da belediyenin sanat galerisinde açmıştık. Bu da ikinci sergi. Bir seferde oturup yapılan çalışmalar değil bunlar ama düşünsel olarak daha çok vaktimi almıştır. Tablodan öncesi var. Resim benim hobim değil mesleğim. Kendimi iyi hissetmek için ben resim yapmalıyım. Müzikle de ilgileniyorum çalıyorum, söylüyorum. Üniversitede konser de verdim. Müzik de bana aynı keyfi veriyor, sanatla uğraşmayı seviyorum. 17 Aralık'ta kısa film gösterimi var. Fotoğraf sunumu ve şiir dinletisi yapmayı da planlıyoruz." diyerek konuşmasını bitirdi.