ÜNİVERSİTEDEN » GÜ'den Engel Tanımayan Akademisyenler Projesi
4 Aralık 2017 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde, İlim Yayma Cemiyeti ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği ile Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerimize yönelik “Engel Tanımayan Akademisyenler Projesi” başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından yapılan projenin açılışına üniversitemiz yönetiminin yanı sıra Proje Koordinatörü ve İlim Yayma Cemiyeti temsilcisi Adem Varan, Gençlik Spor İl Müdürü İsrafil Arslan, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Nüfus İl Müdürü Ruşen Kalaycı, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılışta konuşma yapan GÜ Rektörü Prof. Dr. Zeybek “Yaradılış itibari ile her insan güzeldir. Bu projeden yararlanacak olanların hepsi bizim kardeşimizdir. Yaşamın içinde dezavantajlı grupta bulunmaları onları engelli yapmaz. Onlar, herkesin başına gelebilecek bir durumu yaşamaktadırlar. Önemli olan kalp ve vicdan engelli olmamaktır. Bu vesileyle projeye katkı sunan ve öğrencilerimize böyle bir imkân oluşturan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projemizin sürdürülebilir olmasını ve güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını diliyorum.” dedi.

Projenin açılış etkinliğinde konuşan Proje Koordinatörü Adem Varan ise proje kapsamında Osmanlıca, İngilizce, Arapça, Sosyal Medya, Bilgisayar ve Grafik Tasarım dersleri verileceğini, Kitap Okuma, Kariyer ve Herfene gibi programlar yoluyla engelli öğrencilerimiz için sosyal ortamlar oluşturulacağını söyledi. Proje hizmetlerinden engelli öğrencilerimizin yanı sıra, onları destekleyen bütün üniversite öğrencilerimizin de yararlanacağını belirtti.