GÜNCEL » Bu ekibin kalbinde öğrenci var
29 Kasım 2017 Çarşamba

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri tarafından, Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Yardımlaşma Topluluğu adı altında bir sosyal dayanışma platformu kuruldu.Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine büyük bir destek sağlayan yeni bir platform oluşturduklarını ve asıl amacın öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarının giderilmesi olduğunu bildiren Ramazan Koç, bu kuruluşu daha da geliştirerek köy çocuklarına eğlenceli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Haber: İlayda Çelik

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri tarafından, Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Yardımlaşma Topluluğu adı altında 2014 Mart ayında bir sosyal dayanışma platformu kuruldu. Topluluğun kurucusu olan Gümüşhane Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Ramazan Koç, kuruluş amacını şu sözleriyle dile getirdi: “İlk olarak öğrenciyle resmi kurumlar arasındaki bağlantıyı sağlayan herhangi kuruluşun eksikliği içerisindeydik, üniversite öğrencileri olarak bu eksikliğin giderilmesine ve öğrencilerin her türlü sıkıntılarına çözüm bulma odaklı bu kurumu oluşturduk.”

Okul içerisindeki kulüplerden bağımsız olarak öğrencilere seslenmeyi hedeflediklerini belirten Koç, “Kulüp ve derneklerin dışında öğrencilere hem sosyal medya üzerinden hem de stantlar aracılığıyla katılım imkanı sağladık.” şeklinde konuştu.

Çeşitli yardımlar yapılıyor

Koç, Gümüşhane’deki sosyal imkansızlıklara karşı ve Gümüşhane Üniversitesini gelişmiş üniversiteler seviyesine taşımak adına atılan ilk adım olarak festivaller düzenlediklerini ve birçok etkinliğe de yer verdiklerini açıkladı. Yapılan etkinliklerden elde edilen gelirlerinin bir kısmını çeşitli yardım kuruluşlarına bir kısmını da öğrencilere gerekli yardımlar amaçlı kullandıklarını ifade eden Başkan Koç, yapılan yardım ve bağışların devam edeceğini söyledi. İleriye dönük projeler geliştireceklerini kaydeden Koç, “Gümüşhane’deki köylerde bulunan çocuk ve gençler için sosyal etkinlik adı altında üniversite öğrencilerinden oluşan tiyatro ile sinema birimleri oluşturduk ve en kısa zamanda gösterimlerde bulunacağız.” diyerek sözlerine son verdi.