İLETİŞİM » Belgesel Sinemacılar Birliği ikinci aşama için fakültemizde
27 Kasım 2017 Pazartesi

Belgesel Sinemacılar Birliği, üniversiteler arası düzenlenen "Belgesel Film Geliştirme ve Sunum Atölyesi" projesinin ikincisi aşaması için 23-24 Kasım tarihleri arasında Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrencilerle buluştu.

Haber: Cansu Demir

Fotoğraf: Fatih Göloğlu

Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünlü, Belgesel Sinemacılar Birliği Üyeleri Peri Johnson, Bingöl Elmas ve Sibel Tekin'in katılımıyla gerçekleştirilen "Belgesel Film Geliştirme ve Sunum Atölyesi" projesinin ikinci aşamasında öğrencilerin projeleri dinlendi. Daha sonra eğitmenler tarafından projelerin nasıl geliştirilebileceği ve nasıl proje sunumu yapılacağı anlatıldı.

Projeler daha detaylı bir şekilde sunuldu

İkinci gün ise öğrenciler projelerini geliştirerek daha detaylı bir sunum yaptı. Jüri üyeleri arasında Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir, Yrd. Doç. Dr. Ali Özcan, BSB üyeleri yer aldı. Projelerini son kez sunan öğrencilere eleştiriler ve yorumlar yapıldı.  Öğrencilerin sadece proje konuları değil, sunum esnasında jest, mimik ve sunum yapabilme özellikleri de dikkate alındı.

Eğitimin sonunda plaket takdim edildi

Belgesel Film Geliştirme ve Sunum Atölyesi projesinin üçüncü aşaması olarak da, ikinci aşamada sunulan projelerden iki tanesinin seçilip 14-15 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek eğitime davet edileceği; bu eğitimde yurt içi ve yurt dışından gelen profesyonel kişilerle tanışma ve projelerini geliştirmek için görüşme fırsatı bulacakları belirtildi. Eğitimin sonunda Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir tarafından Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünlü'ye Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi adına plaket takdim edildi.