ÜNİVERSİTEDEN » GÜ'ye sinema alanında 13 ödül
14 Kasım 2017 Salı

Son zamanlarda sinema alanındaki başarılarıyla dikkat çeken Gümüşhane Üniversitesi tarihi bir başarıya imza attı. Son iki yıl içerisinde 5 film üreten Gümüşhane Üniversitesi, katıldıkları yarışmalardan 13 ödül, 23 finalistlik, 26 gösterim seçkisi alarak önemli bir başarı elde etti.

Haber: Abdurrahman Demir

Sinema alanındaki başarılarıyla dikkat çeken Gümüşhane Üniversitesi, son iki yıl içerisinde 5 film üreterek, katıldığı yarışmalardan 13 ödül, 23 finalistlik, 29 gösterim seçkisi alarak önemli bir başarı elde etti. Hem “Kamyon” adında bir belgesel film çekerek hem de diğer dört filmin danışmanlığını yaparak bu başarıya katkı sağlayan Gümüşhane Üniversitesi Öğr. Gör. Burak Türten, öğrencilerinin her daim kendisinden daha iyi olabilmeleri için çalıştığını ve bunun için mücadele verdiğini belirterek şunları ekledi: “Bir Japon atasözü 'İyi bir usta olmak istiyorsanız sizi geçebilecek çıraklar yetiştiriniz' der. Asıl çalışma amacım insanların yeni üretimler yapması ve bu üretimlerle insanlığa, topluma ve kendilerine katkı sağlamalarıdır.”

"Bu başarıyı bekliyordum"

Öğr.Gör. Türten, “Bu başarıyı bekliyordum. Çünkü planlı ve sistematik gitmiştik, yani hadi film çekecektik deyip herhangi bir filmi çekmedik. Bunun öncesinde birkaç yıllık altyapı çalışmaları oldu. Öğrencilerimiz televizyon programını çekmeyi, set adabının nasıl olduğunu, sette nasıl davranılması gerektiğini, bir ekip olabilmek için neler yapılması gerektiğini zaten o birkaç yıl içinde öğrenmişlerdi. Dolayısıyla geriye film çekmek kalmıştı. Film çekmek aslında bu işin başlangıcı değil sonucuydu.” açıklamasını yaparak öğrencilerine güvendiğini ve aldıkları eğitimi bildiği için başarabileceklerini dile getirdi.

İlk film “Bademler”

Film çekimine ilk gidişinin çok heyecan verici olduğunu söyleyen “Bademler” belgesel filminin Yönetmeni Caner Özarslan, “İlk tecrübeyi yaşamanın, bilmediği ortamı tanımanın, ekip arkadaşlarıyla takım olabilmek gibi birçok durumu görmenin değeri çok önemliydi. Gittiğim festivallerin hiçbirini unutamıyorum desem yalan olmaz. Ama en güzeli 9. ROFİFE Kısa Film Festivali diyebilirim. Festivalde sinema camiasının önde gelen kişileri ile tanışma fırsatım olmuştu.” şeklinde konuştu.

Zorluklarla dolu belgesel “İsterdim”

Şehre uzak, terk edilmiş bir köyde çekim yaptıklarını söyleyen “İsterdim” belgesel filminin yönetmeni Hasan Erdoğmuş; “Çekim yaparken sürekli bir engel çıkabiliyor. Zorluklar olabiliyor. Önemli olan o zorluklarla, sabırla mücadele ederek aşmak.  Bu zorlukları aştığımız zaman, zaten güzel bir film ortaya çıkıyor.” dedi. Başarının çok çalışmaktan ve istemekten geçtiğini vurgulayan Erdoğmuş; “İnsan istediği zaman her şeyi yapabilir. Sadece hedefi olmalı ve hedefe ulaşmak istediği yolda güçlü ve sabırlı olmalı.” ifadelerini kullandı.